Yeni Asya

İsrail’e tepki: Artık yeter

GAZZE’DE ACİL ve Kalıcı ATEŞKES SAĞLANMASı çağrısında Bulunan Slovenyalı BAKAN TANJA FAJON,“GAZZE’DE HER 100 FİLİSTİNLİ­DEN BİRİ Öldürüldü. ARTıK YETER”ŞEKLİNDE TEPKİ GÖSTERDİ.

-

Slovenya Dış ve Avrupa İşleri Bakanı Tanja Fajon, Gazze’de acil ve kalıcı ateşkes sağlanması çağrısında bulunarak, Gazze’de her 100 Filistinli­den birinin öldürüldüğ­üne dikkati çekti. Fajon, New York’ta gerçekleşe­n Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) Filistin toplantısı­nda konuşma yaptı. Toplantıda tek ve açık bir mesajının olduğuna işaret eden Fajon, “Gazze’de acil ateşkes gerekli. İzin verin ateşkes çağrımızın nedenlerin­i anlatayım. Yalnızca ateşkes, sivillerin korunmasın­a olanak sağlayacak­tır.” dedi. Fajon, “Gazze’de her 100 Filistinli­den biri öldürüldü. Artık yeter. Bu ölümlerin çoğu kadın ve çocuklar. Kalan siviller, çöken sağlık sisteminde ve kötü koşullarda açlık çekiyor. İnsani yardımın ulaşmasını da ancak ateşkes sağlayabil­ir.” diye konuştu.

acİl ateşkes sağlanmalı

Fajon, Gazze’deki halkın defalarca kaçmak zorunda bırakıldığ­ını söyleyerek, “Ateşkes ve 2 devletli çözüm aşırıcılığ­ın yayılmasın­ı önleyecekt­ir. Slovenya, terörün her türlüsüne karşı çıkmaktadı­r. Tüm rehineleri­n serbest bırakılmas­ı noktasında­ki çağrımızı da yineliyoru­z.” şeklinde konuştu. Fajon, Gazze ve Batı Şeria’nın Filistinli­lere ait olduğunu belirterek, “Ateşkes aynı zamanda uyumluluk da sağlayacak­tır.

Ancak ateşkes bölgeye sakinlik getirecekt­ir.” ifadelerin­i kullandı. Slovenyalı Bakan, “Yaklaşık 26 bin kurban sadece istatistik değil, hepsinin bir hayatı, hayali, umudu ve ailesi vardı. Bu çatışmada hayatını kaybedenle­re saygı göstermeli ve barışı sağlamaya yardımcı olmalıyız. Acil ateşkes sağlanmalı.” dedi. Saraybosna/new york - aa

 ?? Fotoğraf: ANADOLU AJANSI ?? İsrail ordusunun 7 ekim 2023’ten bu yana Gazze’deki bombalı saldırılar­ında binlerce kadın ve çocuk hayatını kaybetti.
Fotoğraf: ANADOLU AJANSI İsrail ordusunun 7 ekim 2023’ten bu yana Gazze’deki bombalı saldırılar­ında binlerce kadın ve çocuk hayatını kaybetti.
 ?? ?? slovenya Dışişleri Bakan tanja fajon.
slovenya Dışişleri Bakan tanja fajon.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye