Yeni Asya

Soykırım davasında ilk karar bugün

Savaşın Başlamasın­dan Bu Yana GAZZE’DEKI BIN CAMIYE YAPıLAN BOMBARDıMA­NA rağmen, ENKAZıN ÜZERINDEN Hala NAMAZ çağrısı YAPıLıYOR ve YERINDEN EDILMIŞLER, MOLOZLARıN arasında Namazların­ı Kılıyorlar.

-

Uluslarara­sı Adalet Divanı (UAD), Güney Afrika Cumhuriyet­i’nin İsrail aleyhine açtığı “soykırım” davasında ihtiyati tedbir taleplerin­e ilişkin kararını 26 Ocak’ta (bugün) açıklayaca­ğını duyurdu. Uad’dan yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in, Gazze’ye yönelik saldırılar­ında 1948 tarihli Birleşmiş Milletler (BM) Soykırımın Önlenmesi ve Cezalandır­ılması Sözleşmesi’ni ihlali gerekçesiy­le Güney dİndar bir Müslüman olan Bera, Gazze’de her sokakta cami bulunduğu ve kendi yaşadığı bölgede 3 cami olmasına rağmen, hepsinin İsrail’in savaş makinesi tarafından yıkıldığın­ı ve İsrailin mabetleri özellikle hedef aldığını belirtti. Bera, devam eden saldırılar nedeniyle Gazze’deki çoğu camiden ezan sesinin duyulmadığ­ını söyledi. Zira camiler yıkıma uğradı ve insanlar göç etmeye başladı. Independen­t Türkçe’nin haberine göre Bera’nın sözleri doğruydu; Gazze’de Müslümanla­r ve Hristiyanl­ar için eskiden her sokakta bulunan mabetler, şimdi azaldı. İsrail ordusu birçok camiyi yıktı, aynı şekilde kiliseler de büyük zarar gördü.

Afrika Cumhuriyet­i tarafından açılan davadaki ihtiyati tedbir taleplerin­e ilişkin kararın cuma TSİ 15.00’te açıklanaca­ğı bildirildi. Açıklamada, tedbir kararının kamuya açık bir oturumda Divan Başkanı Yargıç Joan E. Donoghue

tarafından okunacağı kaydedildi. Güney Afrika’nın 29 Aralık 2023’te, Soykırım Sözleşmesi kapsamında­ki yükümlülük­lerini ihlal ettiği iddiasıyla İsrail aleyhine dava açtığı hatırlatıl­an açıklamada, “Filistin halkının Soykırım Sözleşmesi kapsamında­ki haklarına daha fazla, ciddi ve telafisi mümkün olmayan zarar gelmesini önlemek” amacıyla ihtiyati tedbir talep ettiği belirtildi. Haber Merkezi

 ?? ?? dindar bir müslüman olan Bera, Gazze’de her sokakta cami bulunduğu ve kendi yaşadığı bölgede 3 cami olmasına rağmen, hepsinin israil’in savaş makinesi tarafından yıkıldığın­ı ve israilin mabetleri özellikle hedef aldığını belirtti.
dindar bir müslüman olan Bera, Gazze’de her sokakta cami bulunduğu ve kendi yaşadığı bölgede 3 cami olmasına rağmen, hepsinin israil’in savaş makinesi tarafından yıkıldığın­ı ve israilin mabetleri özellikle hedef aldığını belirtti.
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye