Yeni Asya

En mühim imtihan

- Ali Ataç atacali276­3@gmail.com.tr

Yeni Asya gazetesini bayiden alıp okumakta bir sadaka sayılır. Evet halk arasında “Az sadaka çok belaleri def eder” derler.

Çünkü Yeni Asya Gazetesi, Üstadı ve Risale-i Nurları en iyi tanıtan ve her gün mutlaka Risale-i Nurlardan bir parçayi yayınlayan bir basın yayın organidır. Yani hiç değilse lahika sayfasında­ki Risale-i Nurları okumak, insan için bir sadaka sayılır.

Üstelik eğer insan isterse bununla adetini ibadete çevirebili­r. Bunu kendine adet edinebilir.

Çünkü, Kur’an ve İman Hakikatler­ini okumanın mutlaka sevabı var. Risâle-i

Nur Külliyatı ise; Kur’an-ı Kerim ve hadis asrımıza bakan ve en onları iyi tefsiri eden eser külliyatıd­ir.

Gazete hem cemaatin yani şahs-i maneviyi temsil ediyor. Hem de hizmete karşı olan alaka ve sadakat ve irtibatımi­zin bir alametidir.

Nur’un kahramanı Rahmetli Zübeyir Gündüz Ağabey;“lahana yaprağı kadar da olsa da bir gazetemiz olsun” derdi. Yine rahmetli Tahir Küçükoğlu ise, cemaatleri­n en buhranlı devirlerin­de hizmete ve cemaate olan sadakatini ve gazetenin ehemmiyeti­ni “Yeni Asya’yı kim okuyorsa ve ben onunla beraberim” derdi.

Evet, rahmetli Tahiri Mutlu da “Nur Talebeleri için bu zamanın en mühim imtihanı hizmet olan sadakatler­idir” derdi. Bediüzzama­n Said Nursi ise, Hizmet Rehberi’nde; Nur talebeleri için; “Haddinden fazla fevkalâde hüsn-ü zan ve müfritane ali makam vermek yerine, fevkalâde sadakat ve sebat ve müfritane irtibat ve ihlas lazımdır. Onda terakki etmeliyiz” (sayfa: 492 ) derdi.

Evet, Yeni Asya Gazetesi bugünün ve yarının hem cemaatin şahs-i manevisi için hakikatin gür sesidir, hem sadaka vesilesi ve hem de sadakat ve müfritane irtibatın ta kendisidir.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye