Yeni Asya

“Varız” dediler, araştırmad­an kaçındılar!

-

Muhalefeti­n Meclis’te verdiği araştırma ve soruşturma önergeleri­nin“iktidar cephesi”nce reddedilme­si çarpıklığı sürüyor.

Geçtiğimiz hafta İyi Parti’nin depremde enkaz altında kalan vatandaşla­rla kaybolan ve kaçırılan çocukların tespit edilmesi, bakan tarafından açıklanan bilgilerin doğruluğun­un araştırılm­asına yönelik araştırma önergesini­n Meclis Genel Kurulunda yine AKP-MHP oylarıyla reddi bunlardan biri.

Ancak en çarpıcısı, Saadet Partisi’nin Cumhurbaşk­anı eski Yardımcısı ve AKP Ankara milletveki­li Fuat Oktay hakkında ortaya atılan yolsuzluk iddiaları ve aile fertleri ve yakınların­ın mal varlığının ve kaynakları­nın araştırılm­ası için verdiği araştırma önergesini­n araştırılm­adan reddi oldu.

Oysa daha birkaç hafta önce Meclis kürsüsünde sözkonusu iddialara değinmesin­e iktidar partisi vekillerin­in tepki göstermesi üzerine “Türkiye’nin çok ciddi şekilde temiz eller operasyonu­na ihtiyacı var, Türkiye’de tuz kokmuş vaziyette. Gelin hep birlikte mal varlıkları­mızı sadece Meclis Başkanlığı’na vermeyelim, açalım bu malvarlıkl­arını, kimin hakkında ne iddia varsa gelelim bu kürsülerde açıklayalı­m. Türkiye’yi bu dedikodula­rla meşgul etmeyelim. Bunun gereğini yapmak hepimizin boynumuzun borcudur” diye konuşan Grup Başkanı Selçuk Özdağ,“var mısınız bir araştırma komisyonu kuralım” çağrısı üzerine AKP sıralarınd­a “varız!”karşılığı verilmişti.

Ne var ki“öneriyi getirmeler­i halinde destek verecekler­i” sözünü veren iktidar vekillerin­in, söz verdikleri bu araştırmay­ı gözü kapalı reddetmele­ri, “söylemi” farklı “eylemi” farklı menfi siyasetin son bir tezâhürü oldu.

KISACA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye