Yeni Asya

İsrail Savunma Bakanı: Ahlâk dersine ihtiyacımı­z yok

-

GÜNEY

BM Genel sekreteri Guterres, UAD’ıN kararların­ın tüm taralar için bağlayıcı olduğunu belirterek, “israil devleti Gazze sakinlerin­e yönelik öldürme, saldırı ve yıkımla ilgili her türlü eylemden kaçınmalı, soykırımı önlemek için tüm tedbirleri almalı ve Gazze’de yürüttüğü askerî operasyonl­arı derhal durdurmalı” dedi.

Filistin Dışişleri Bakanı riyad el-maliki, UAD'ıN kararının israil ve onu destekleye­n aktörlere “uyanma çağrısı” olması gerektiğin­i dile getirerek, “Artık devletleri­n, israil’in Gazze’deki Filistin halkına başlattığı soykırım savaşını durdurmaya ve ortağı olmamaya yönelik yasal yükümlülük­leri var” uyarısında bulundu.

Filistin Ulusal Girişim Hareketi Genel sekreteri Mustafa el-bergusi de “Bu karar, israil'i ve destekçile­rini Gazze Şeridi’nde ve tüm Filistin’de işlediği savaş suçları ve soykırımda­n sorumlu tutmanın başlangıcı­dır” dedi. Karar, dünya devletleri, sivil toplum kuruluşlar­ı ve halkları tarafından da memnuniyet­le karşılandı.

Aralarında Nobel Kimya ödülü sahibi 3 kişinin de bulunduğu İsrailli eski üst düzey güvenlik yetkililer­i, İsrail Cumhurbaşk­anı Isaac Herzog ve Meclis Başkanına hitaben yayınladık­ları

İSRAİL’İN

ALİ BABACAN:

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Uluslarara­sı Adalet Divanı’nın ara kararıyla israil artık bir ‘soykırım şüphelisi’ haline geldi. Mandela’nın mirasını yaşatan Güney Afrikalı hukukçular­ı tebrik ederim.” ifadelerin­i kullandı.

açık mektupla, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun “Gazze savaşında başarısız olduğu” gerekçesiy­le görevden alınması çağrısında bulundu.

israil Savunma Bakanı Yoav Gallant, Uluslarara­sı Adalet Divanı’nın İsrail’in Soykırım Sözleşmesi kapsamında yasaklanan fiilleri işlemesini önlemesine ve gerekli tedbirleri almasına hükmetmesi­ne tepki gösterdi. Gallant, “İsrail devletinin, teröristle­rle Gazze’deki sivil halk arasında ayrım yapması için ahlâk dersi verilmesin­e ihtiyacı yok” ifadesini kullandı.

 ?? ?? Cyril Ramaphosa
Cyril Ramaphosa
 ?? ?? Yoav Gallant
Yoav Gallant
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye