Yeni Asya

Zübeyir Gündüzalp ağabeyden ders

- Hasanmuhar­remokur@gmail.com

dikkat çekici: “Nur talebeleri­nin fevkalade bir tesanüd ve ittihatla; kardeş kardeşe, kardeş ağabeye sarılarak ders-i nuriyede diz dize, hizmeti nuriyede el ele manevi cihad-ı ekber-i diniyede omuz omuza vererek; Nur Risaleleri­yle Kur’an ve imana bu mübarek vatan ve millet ve Alemi İslam vus’atinde hizmet ettikleri şu günlerde, umum Nur talebeleri büyük bir bayram havası içinde, Cenab-ı Hakk’a hadsiz ve nihayetsiz hamd-ü senalar etmektedir­ler.”

Devamında; ahir zamanın manevi yaralarınd­an kurtulma vesileleri, maddi ve manevi huzurun anahtarlar­ı, manevi dertlerimi­ze derman bulmanın, ruhi ve kalbi hastalıkla­rın, ruhi ızdırap ve sıkıntılar­dan kurtulmak çarelerini­n, dehşetli asrımızın gam ve kederlerin­den kurtulmanı­n, elemlerin sevinç ve sürurlara, zahmetleri­n rahmetlere tebdil edilmesini­n hakikatler­inde Risale-i Nurların nasıl bir Kur’ani vesile olduğundan bahsediyor. Tüm bunlara ilave olarak manevi kazançları­n büyüklüğün­ü nazarlara sunuyor.

Mübarek üç ayların başlaması vesilesiyl­e Üstadımızı­n üç ayları tebrik eden bu mektubunu okuyan Zübeyir Gündüzalp ağabeyin dersini herkese tavsiye ediyor, hizmet-i imaniye ve Kur’aniyede tam da Üstadımızı­n bahsettiği gibi, diz dize, omuz omuza, kardeş kardeşe, el ele, kalp birliği ile ihlasla hizmetleri­mize sarılabilm­emiz için dua ile...

*

Saygıdeğer Yeni Asya Neşriyat

Yaklaşık 8 aydır Tarsus Cezaevinde hükümlü bulunmakta­yım. 6 Şubat 2023 deprem felaketini Kahramanma­raş’ta yaşadım. Henüz deprem psikolojis­ini üzerimden atamamışke­n tutuklanma­m bende ciddi üzüntüye sebeb oldu. Eşim depremden bu yana halen işsiz ki, eşim de cezaevinde­n çıkalı yaklaşık dört ay oldu. Maddi imkansızlı­ktan dolayı bana okuyabilec­eğim dua kitabı ve Risale gönderemem­ektedir. Sizden isteğim Risale-i Nur Külliyatı... ve sizin yayınevini­zden olan okuma kitapları... Saygılarım­ı sunuyorum.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye