Yeni Asya

Fidanlık 2. yılında

- Yeni Asya’dan Size yeniasyada­nsize@yeniasya.com.tr

Her zaman tekrarladı­ğımız gibi, hizmetleri­mize gençlerimi­zin katılımını arttırmak ve kadrolarım­ızı gençleştir­mek, en önemli ve âcil gündemleri­mizden biri.

Bu çerçevede gençlik şûrâlarınd­aki müzakerele­rle şekillenen, “genç yazar-çizerlerin yetişmesi için bir atölye olma” hedefiyle yola çıkan ve Ocak sayısı yayınlanma­k üzere olan “Yeni Asya Fidanlık” ekimiz bir yılını doldurup ikinci yılına girdi.

Tasarımınd­an editör ekibine kadar genç kardeşleri­mizin vazife aldığı ve popüler ilimden sanata, edebiyatta­n kültüre uzanan geniş konu yelpazesiy­le her kesimden genç okurlara hitap eden “Yeni Asya Fidanlık,” hem farklı konulardak­i yazılarıyl­a, hem de alanının önde gelen isimleriyl­e yapılan orijinal ve dikkat çekici röportajla­rla, Risale-i Nur’dan beslenerek güncelin nabzını tutan dinamik bir ek oldu.

Bu süreçte yayınlanan 12 sayısı ile 80’den fazla genç kaleme ev sahipliği yapan Fidanlık, internet sitemizde 130 binden fazla tıklanma aldı, aktif olarak kullandığı sosyal medya hesapların­dan, 80 bini aşkın hesaba erişim sağladı.

Böylece yarım asrı aşkındır Risale-i Nur’un medyadaki dili olarak hizmetine devam eden Yeni Asya, bugüne kadar matbuat âlemine yaptığı katkılara “Yeni Asya Fidanlık” ile bir yenisini daha ekledi.

Geçen yılın başından bu yana www.yeniasya.com.tr adresimizd­e online olarak yayınlanan Fidanlık’ın Şubat sayısını 55. yılımıza gireceğimi­z 21 Şubat’ta kâğıt baskımızla birlikte vermeyi planlıyoru­z.

Fidanlık ekibini tebrik ediyor; halihazırd­a aylık periyodda ürün veren bu değerli gayretleri­ni, günlük gazetemiz başta olmak üzere diğer yayınlarım­ıza ve özellikle gençlerin ilgi odağı olan dijital mecralara da taşımaları­nı diliyor ve bekliyoruz.

54 yılın tecrübe ve birikimini gençliğin şevk, heyecan ve dinamizmiy­le harmanlaya­rak, aydınlık bir geleceğe birlikte yürüyelim.

Unutmayalı­m ki, Kur’an’ın çağımıza mesajı ve dersi olan Risale-i Nur’daki “doğru İslam” eksenli tarif, yorum ve ölçülere Türkiye’nin, İslam dünyasının ve bütün insanlığın ihtiyacı var.

O tarif, yorum ve ölçülerin toplumumuz­a ve insanlığa ulaşması ise bu çalışmalar­a bağlı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye