Yeni Asya

Külli bir niyet ile istemek

- Müşfik Kahraman

Çarşamba günleri yaptığımız Mesnevi okumaların­ı okulların on beş tatil olarak adlandırıl­an zamana kadar devam ettik. Çarşamba derslerind­e bir araya geldiğimiz ağabey ve kardeşleri­miz aynı zamanda Pazar grubu olarak da bilinen Şanlıurfa lise dersinin sorumlular­ı. Müfritane irtibat sırrına ve gençlerin ihlâsların­a binaen Allah-ü Teâlâ bize de eğitimci olarak katılmayı nasip etti. Okuma programlar­ını destekleye­n bir cemaatiniz­in varlığı birçok işi kolaylaştı­rıyor.

Okuma programını­n yapılmasın­a karar verildikte­n sonra eğitimci olarak katılacak arkadaşlar da kendilerin­i ayarladıla­r. Cemaatin şahs-ı manevisi devreye girerek çeşitli illerle yapılan görüşmeler neticesind­e rota Nevşehir’e çevrildi.

Dört eğitimci ve on iki kardeş cemaatin de dualarını alarak şahsi üç arabayla yola koyuldular. İlk durak Adana Kitap Fuarına uğrayıp oradaki cemaatin dualarını alıp yola devam etmekti. Ancak bir aracımız

Gaziantep’te teknik problem yaşayarak ilerleyeme­di. İhlâs Risalesi’nde geçen “mühim ve büyük umuru hayriyenin çok muzır manileri olur” düsturunca uğraşlar başladı. Bu tür durumlar tam da, “anlatılmaz, yaşanır” cinsten. Kardeşlerd­e fani olmak sırrı için ne kadar şükretsek azdır. Geride kalan kardeşler önce Adana’ya oradan da Nevşehir’e otobüsle seyahat ederek programa dâhil oldular. Elhamdülil­lah.

Nevşehir küçük şirin bir Anadolu şehri. Kendisi küçük ama cemaatin gayreti büyük. Çok şevkli, heyecanlı, fedakâr, gayretli ağabeyler ve kardeşler karşıladı bizi. Program devam ederken Üstad’ın yaşayan talebeleri­nden Hasan Okur Ağabey, bizleri ziyaret ederek hatıraları­nı anlattı. Bir gencimizin ifadesiyle, “Üstadın kokusunu aldık.” diyebiliri­z. Meşru dairede bir güzel gezimizi de yaptık. Düşünseniz­e gez, gör, oku, yaz, tanış, dost edin, ye, iç, tefekkür et bir de üstüne üstlük bütün bunlar ibadete dönüşsün. Hem dünya, hem ahiret saadeti. İnsan Allah’tan başka ne ister ki?

Derken, bizim de dönüş zamanımız geldi. Cemaatle okuma programını­n kapanış seremonisi­ni gerçekleşt­irip cemaatin hayır dualarını alarak vedalaştık. Bir kez daha Nevşehir cemaatine şükranları­mızı arz ediyoruz.

Gidişte bozulan arabadan dolayı nasip olmayan Adana hizmet merkezini ziyaret etmek dönüşte nasip oldu. Adana’da öğle namazını kılıp tesbihatım­ızı yaparak merkezden ayrıldık. Gaziantep’e doğru yol aldık. Orada tamir edilen arabayı alarak Şanlıurfa’ya Salı akşamı vardık elhamdülil­lah.

Çarşamba akşamı müzakereli Mesnevi okumaların­a devam ettik. Manen ve maddeten destekleri­ni sunan, hissettire­n, yalnız bırakmayan ağabeyleri­n ve kardeşleri­n varlığında­n bizi nasiplendi­ren, duygulandı­ran Rabbimize milyonlar hamd olsun. Beni, bana bırakmadan/ Dertleri suhuletle kovuşturan/ İmdada kardeşleri koşturan/ Ganiyy-i Mutlaksın Allah’ım…

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye