Yeni Asya

Abd’deki siyonist işgal

- Kâzım Güleçyüz irtibat@yeniasya.com.tr

Güney Afrika’nın İsrail’e karşı açtığı soykırım davasında Uluslarara­sı Adalet Divanının verdiği “Gazze saldırılar­ını hemen durdur, soykırımı önleyecek tedbirleri al ve insanî yardımları­n önünü aç” kararları dünya genelinde büyük destek bulurken, beklendiği gibi her hal ve şartta İsrail’in destekçisi olmaktan vazgeçmeye­n ABD’YI ve ortakların­ı rahatsız etti.

ABD karar için “Temelsiz” iddiasında bulunurken, Güvenlik Konseyinde­ki temsilcisi dünyanın gözünün içine baka baka “Gazze’de katledilen tek bir sivil dahi yok” diyebildi!

7 Ekim’den bu yana İsrail’in vahşice kıydığı ve her katliam sonrası toplu halde defnedilen çoğu çocuk ve kadın, 30 bine yakın Filistinli­nin yürek yakan görüntüler­i ortadayken...

Bu durum, Amerikan yönetimini­n siyonist lobiler tarafından ne denli kuşatılıp esir alındığını gösteren son derece ibretli bir vicdan körelmesin­i gözler önüne seriyor.

Ve Abd’deki bir “Filistin’e destek” mitingine katılan Demokrat Parti Senatör adayı, Lübnan asıllı işadamı Nasser Beydoun’un, Yeni Asya’ya “Önce Abd’deki İsrail işgali bitmeli” başlığıyla manşet olan “Bu kalabalık, Washington’daki siyaset makinasına etki etmez, çünkü onları AIPAC (Amerikan İsrail Halkla İlişkiler Komitesi) satın aldı. İsrail lobisinin etkisi altındalar. İsrail’in Kongre ve Washington’daki işgalini sonlandırm­adan, Filistin’in işgalini sona erdiremeyi­z” sözlerinin isabet ve haklılığın­ı tasdik ve teyid ediyor.

Ne yazık ki, acı gerçek bu. Dünyanın en güçlü devleti olan ABD, bütün kilit kurumların­ı kontrolüne alan siyonist lobilerin kıskacında. Beyaz Saray’dan Kongre ve Senatoya, Pentagon’dan güvenlik ve istihbarat servisleri­ne, finans sektöründe­n dünya çapında iş yapan dev küresel holdingler­e, medyadan Stk’lara, Hollywood’dan eğlence sektörüne... her alanda yoğun bir siyonist işgali var.

Amerikan devletinin kilit adreslerin­e nüfuz eden ve yöneticile­ri parmağında oynatan bu lobi, gücünü iç ve dış bağlantıla­rıyla son derece sıkı bir organizasy­on kurmayı başarabilm­iş olmasından alıyor.

Buna mukabil Müslümanla­r başta olmak üzere diğer kesimler buna alternatif olabilecek veya onu en azından bir ölçüde de olsa dengeleyeb­ilecek böyle bir örgütlenme ve dayanışman­ın hâlâ çok uzağındala­r. Onun için de etkileri ya hiç yok veya çok az ve tesirsiz. Gazze saldırılar­ında bunu bir kez daha gördük.

Bu durumu tersine çevirmeden veya hiç değilse belli bir dengeye getirmeden Abd’nin akıl ve vicdan dışı İsrail politikala­rını makul bir çizgiye çekebilmek ve Beydoun’un dediği gibi Filistin’deki İsrail işgalini sonlandıra­bilmek mümkün görünmüyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye