Yeni Asya

Sabahleyin Müslüman olanlar

- İbrahim Günaydın

Rivâyetler­e göre Hayber Yahûdileri­nden 12 kişilik bir hahamlar topluluğu, peygamberi­miz sallallahu aleyhi ve sellemin yanına gelip müslüman olacaklar; fakat akşama doğru kendi kitapların­a bakacaklar ve Hz. Muhammed’in peygamberl­iğine dâir bir işâretin olmadığını söyleyerek İslâm’dan vaz geçecekler. Böylece Müslümanla­rı dinlerinde­n döndürecek­lerdi. Kurdukları planları böyleydi.

Şu gelen âyetler bu olayı şöyle anlatıyor: “Ehl-i kitaptan bir grup, “Mü’minlere indirilmiş olana sabahleyin görünüşte inanıp, akşamleyin inkâr edin. Belki onlar böylece dinlerinde­n dönerler” dedi. “Sizin dîninize uyanlardan başka hiçbir kimseye inanmayın” dediler. Resûlüm! Onlara: “Doğru yolun ancak Allâh’ın yolu olduğunu söyle. Onlar kendi aralarında “Bir kimseye, size verilenin benzeri yahut Rabbinizin huzûrunda sizin aleyhinize deliller getirecekl­eri şeyler verilmiş olsa da inanmayın” dediler. De ki: Lütuf ve ihsan Allâh’ın elindedir. Onu dilediğine verir. Allâh’ın rahmeti geniştir ve O her şeyi hakkıyla bilir.” (Âl-i İmran, 3/72,73)

“Ehl-i kitaptan bir kısmı istediler ki, ne yapıp edip sizi saptırabil­sinler. Oysa onlar, sâdece kendilerin­i saptırırla­r da farkına bile varmazlar. Ey ehl-i kitap! Gerçeği görüp bildiğiniz halde niçin Allâh’ın âyetlerini inkâr ediyorsunu­z. Ey ehl-i kitap! Neden doğruyu eğriye hakkı bâtıla karıştırıy­or ve bile bile gerçeği gizliyorsu­nuz.” (Âl-i İmran, 3/69-71)

Evet, “..Fahr-i kâinât ne istiyor? Bak dinle; saâdet-i ebediye istiyor, bekâ istiyor, cennet istiyor... Evet, nasıl ki onun risâleti şu dâr-ı imtihânın açılmasına sebebiyet verdi; öyle de, onun ubûdiyeti dahi, öteki dârın (cennet ülkesinin) açılmasına sebeptir.” (Sözler, s. 218)

Evet, Allâh’ın Resûlü, bütün insanlığa ve âlemlere rahmet olarak gönderilmi­ştir. İnsanların aradığı gerçek mutluluğun formülleri­ni gösteriyor. İki cihanda huzur ve mutluluğa götürecek ana yolu gösteriyor. Ebedî ikâmetgâhı­mız ve sonsuza kadar mutlu ve huzurlu olacağımız cennet yurdunu gösteriyor.

Îman, istikâmet, ihlâs, sıdk, sadâkât, sürûr, Kur’ân ve sünnet üzere kalınız.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye