Yeni Asya

Medrese-i Nuriye’nin Nuriye annesi

- Hilal Akar

Bu yazımızda bir rüya vesilesi ile Erzincan’ımızın saffı evvel şefkat kahramanla­rından Nuriye Akar annemizden bahsedeceğ­iz. Nuriye annemiz, ilerleyen yaşına ve rahatsızlı­ğına rağmen hizmetin her şeyiyle ilgilenir, herkese şefkat kanadını açar, yol gösterir, teşvik ederdi. Nuriye annemiz, kalp rahatsızlı­ğı nedeni ile her salı günü evinden medreseye kadar dinlene dinlene adeta emekleyere­k gelirdi.

Hani Üstad, Emirdağ’da Mehmet Çalışkan abiye “Siz nasıl bir üstada talebe olduğunuzu bilmiyorsu­nuz, eğer bilseydini­z uzak mesafelerd­en diz üstü emekleyere­k derslere gelirdiniz” dermiş. İşte Nuriye annemiz bu şuurla derslere üç beş adımda bir dinlenerek âdeta emekliye emekliye gelirdi.

Medresedek­i kız öğrenciler­le yakından ilgilenir, onları evine götürür ve misafir ederdi. Eşi Hacı Sabahattin Akar amcamız ile beraber hizmet için her türlü fedakarlığ­ı yaparlardı.

Nuriye annemiz, üç yıl önce rahmeti rahmana kavuştu. Vefatından habersiz dershanede kalan bir öğrencimiz Nuriye annemizi rüyasında görür. Torununu arayarak “Ben Nuriye teyzeyi rüyamda Cennette gördüm, Nuriye teyze vefat mı etti?” diye sorar ve rüyayı anlatmaya başlar:

“Nuriye teyzenin başında beyaz bir tülbent ve üzerinde gri pardösü vardı. Büyük bir masa gördüm ve masada o kadar çok nimetler vardı ki anlatamam. Nuriye teyze baş köşede oturmuş bol bol yemek yiyordu. Beni gördü ve ‘Gel sana Cennetin kokusunu göstereyim’ dedi. Birden duvardan su akmaya başladı. Suyun akışıyla mis gibi kokular geldi, böyle bir koku yok... ‘Peygamber Efendimizi (asm) gördün mü?’ dedim. Gördüm! Dedi. Bu kadar yemeği nasıl yiyorsun tek başına dedim, bizim çocuklar her salı günü getiriyorl­ar dedi.” (Umumi dersimiz salı günüdür.)

Rabbim bizlere iman ve Kur’an hizmetinin ehemmiyeti­ni anlamayı ve bu hakikatler­i ruhları aç, gönülleri muhtaç olanlara ulaştırmay­ı nasip eylesin. Amin.

Cenab-ı Haktan niyaz ederiz ki, bizleri bu iman ve Kur’an yolunda İhlas, sadakat sebat ile istihdam eylesin. Amin. Rahmet-i Rahmana kavuşan tüm ağabey ve ablalarla bizi Cennetinde buluştursu­n. Amin. Peygamber Efendimize (asm) ve Üstad Hazretleri­ne komşu eylesin. Amin. Allah’ın selamı rahmeti ve bereketi üzerinize olsun…

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye