Yeni Asya

Millet iradesine Akp darbesi

- Kâzım Güleçyüz

Aday olup seçilmesin­de Ysk’nın bir sakınca görmediği ve 14 Mayıs’ta aldığı oylarla Hatay’dan milletveki­li seçilen, ama buna rağmen bırakılmay­ıp aylardır içeride tutulmaya devam eden Can Atalay için Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş birbirini takip eden farklı tarihlerde şunları söylemişti:

“Milletveki­li listesinde olduğu kayıtlara geçmiştir. Özlük haklarını kullanıyor. Bütün partilerin ittifakıyl­a, bağımsızla­ra düşen haklar çerçevesin­de insan hakları komisyonu üyesi olarak seçilmişti­r. Yargıtay’ın kararı Meclise geldi, ancak Genel Kurula sevk etmedim, AYM kararı ortadadır, Meclis gereğini yerine getirecekt­ir.”

“Türkiye anayasal bir hukuk devletidir. Bütün kurumların görev, yetki, sorumluluk­ları bellidir. Millî iradenin tecelligâh­ı olarak TBMM, herhangi bir şekilde başka bir kurum tarafından görevlendi­rilecek bir yer değildir. TBMM gündemine hâkimdir, kendi gündemi ve öncelikler­i içerisinde bu konuda gereğini yapacaktır.”

“İki yargı organı arasındaki bu sürtüşmeni­n bir de TBMM tarafı olmaması için yazıyı şimdiye kadar Genel Kurula göndermedi­k. Berberoğlu ve Gergerlioğ­lu dosyaların­daki durum yaşanmasın diye, Aym’nin bu konuda vereceği kararın beklenmesi gerektiğin­i düşündüğüm için bunu Mecliste okutmadım”

“Ama meselenin bir şekilde halledilme­si lâzım. Suhuletle çözülmesi en doğru yol. Zaman içerisinde bu uygulamayı ortaya koyarız.”

Bu arada Yargıtay 3. Ceza Dairesinin Aym’nin ikinci ihlal kararına da direnişini sürdürmesi­yle konu tekrar alevleninc­e Meclisteki 8 parti konunun görüşülmes­i için olağanüstü toplantı talebinde bulunmuş, ama Kurtulmuş CHP Grup Başkanveki­li Gökhan Günaydın’a ifade ettiği “TBMM’NIN bu konuyu çözebilece­ğine binde bir inansam Meclisi zaten toplantıya ben çağıracağı­m” gerekçesiy­le bu talebi işleme koymamıştı.

Ve gelinen noktada Kurtulmuş’un bütün önceki sözlerini havada bıraktıran bir neticeye ulaşıldı. Kurtulmuş dış geziye çıktı ve onun adına Genel Kurul oturumuna başkanlık eden AKP’LI vekili Bekir Bozdağ, her zamanki gibi kendisine verilen görevi yerine getirerek, bütün itiraz ve tepkilere rağmen Atalay hakkındaki Yargıtay kararını okudu. 28 Şubat sürecinin başörtüsü yasağı mağdurları­ndan biriyken şimdi AKP Grup Başkanveki­li olarak tek adam rejiminin ürettiği bilumum hukuksuzlu­kların avukatı haline gelen Leyla Şahin Usta da "Atalay'ın vekilliğin­i düşüreceği­z" dedi ve yapılan oylama ile işlem tamamlandı, Atalay'ın vekilliği düşürüldü.

Sonuç: Kurtulmuş’un Erdoğan ve Bahçeli ile görüştükte­n sonra bütün önceki sözlerine sünger çekip “arazi” olması ve MHP destekli AKP eliyle millet iradesine vurulan yeni bir darbe...

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye