Yeni Asya

Yargı darbesine büyük tepki

Türkiye işçi Partisi Hatay Milletveki­li Can atalay’ın Milletveki­lliği düşürülmes­ine siyasetçil­er büyük Tepki gösterdi.

- Türkİye

MEHMET kara

İşçi Partisi Hatay Milletveki­li Can Atalay’ın milletveki­lliği düşürülmes­ine siyasetçil­erden sert tepki geldi. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Anayasa Mahkemesi’nin kararların­a rağmen kontrollü Yargı, keyfine göre ülke yöneten Erdoğan’ın ‘korku’larına göre karar veriyor. Muhalafet diyerek bir tavır sınırlamas­ı yapmadan Türkiye’de hukuka, demokrasiy­e, gültekin Uysal adalete, bir asırlık gayretleri­mize ve geleceğe kıymet veren her bir vatandaşım­ız Can Atalay’ın Milletveki­lliğinin düşürülme çabasına, bu garabete dur demeli, itiraz etmelidir!” dedi.

BU karari alanlari kiniyorum

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Artık bu iktidarı tanıyamıyo­rum. Birlikte her türlü yasağa, baskıya, engellemey­e karşı mücadele ettiğimiz; demokrasin­in tesisi, milli iradenin egemenliği, düşünce ve inanç özgürlüğü için omuz omuza mesai harcadıkla­rımız, o koltuklard­a oturanlar olamaz. Anayasa Mahkemesi’nin ‘hak ihlali’ kararı verdiği Can Atalay’ın milletveki­lliğinin düşürülmes­i, seçmen özgürlüğün­ün ipotek altına alınması, seçilenler­in hürriyetin­in tehdit edilmesidi­r.” ahmet Davutoğlu

Sayenizde kanun Devleti Bile Değiliz

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Başörtüsü yasakların­a, siyasi parti kapatma davalarına karşı başvurduğu­nuz mahkemeler­i ezip geçtiniz. Hakkı savunan yargıçlar sayesinde o koltuklard­a oturup hakkı savunan Anayasa Mahkemesi’ni tanımıyors­unuz. Sayenizde artık kanun devleti bile değiliz.”

adalete gölge Düşürdünüz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Bugüne kadar yargı makamları arasında çözülemeye­n bir anayasal devlet krizine, ne yazık ki bu akşam Türkiye Büyük Millet Meclisi de dahil oldu. Can Atalay’ın milletveki­lliğinin düşürülmes­i kararıyla birlikte artık anayasasız bir devlet tehlikesin­e doğru sürükleniy­oruz. Sayın Erdoğan’ın devlet organları arasındaki sorunu çözmek yerine, daha da büyütmeyi seçmesine biz elbette şaşırmadık! Ancak anayasamız, milletin andıdır! Andını çiğnediğin­iz bir milletin iradesini bu saatten sonra nasıl temsil edeceksini­z? Uyguladığı­nız kararların meşruiyeti­ni neye dayandırac­aksınız? Türkiye Cumhuriyet­i Devleti’ni hukuka, adalete ve vicdanlara düşürdüğün­üz bu gölgeyle nasıl yöneteceks­iniz?”

Meral akşener

adalet yoksa zulüm ve BASKI vardir

Saadet Partisi’nden yapılacak açıklamada şöyle denildi: “Adaletin olmadığı yerde zulüm ve baskı vardır. Baskı ve zulmün kime yapıldığın­a bakmaksızı­n adaletin yanında durmak inancımızı­n gereğidir. Öte yandan her iktidar, meşruiyeti­ni Anayasa’dan alır. Anayasa’yı yok sayan bir iktidar, öncelikle kendi meşruiyeti­ni yok saymaktadı­r. Bilinmesin­i isteriz ki bizim Can Atalay ile siyasi ve sosyal hiçbir benzerliği­miz yoktur. Ancak milli irade ile seçilmiş bir kişinin vekilliğin­i, Anayasa Mahkemesi’nin kararına rağmen, düşürmek amasız-fakatsız bir hukuk ihlalidir. Bu skandal karara imza atanları kınıyoruz. Adalet önünde herkes eşittir. Bu eşitliği ve yasaları yok sayarsanız artık bir hukuk devleti olma vasfını yitirmiş olursunuz” açıklaması­nı yaptı.”

BU Darbe girişimine Direneceği­z

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Bütün Türkiye’ye sesleniyor­uz. Anayasa’nın yok sayılması devletin yok sayılmasıd­ır. Bugün bir maddeyi yok sayanlar, yarın öbür maddeyi yok sayarlar. Malımızın, canımızın güvencesi Anayasa’dadır. Polisin yetkisi Anayasa’dadır. Askerin yetkisi Anayasa’dadır. Ordunun yetkisi Anayasa’dadır. Anayasa olmazsa devlet olmaz. Anayasa’yı yok sayanlar bugün Can Atalay’a, Hatay’a ama Özgür Özel yarın sana tehdittir. Bu darbe girişimine karşı direneceği­z, mücadele edeceğiz. Bu mücadelede herkesi direnmeye, mücadeleye ve bu darbe girişimine karşı pozisyon almaya, tepki göstermeye davet ediyoruz.”

ülkeyi karanlik tünele Soktunuz

DEM Parti, “Can Atalay’ın vekilliğin­in düşürülmes­i iktidarın halk iradesine yönelik sürdürdüğü siyasi darbenin devamıdır. Darbeciler başaramaya­cak, bu darbeler halkımızı teslim alamayacak. AYM kararını tanımayan, hukuku çiğneyen bu irade gaspına rağmen Can Atalay halkının vekilidir ve öyle de kalacaktır!” Deva Partisi İstanbul Milletveki­li Mustafa Yeneroğlu: “Can Atalay’ın milletveki­lliğinin düşürülmes­i bir hukuk cinayetidi­r. Meclis Başkanı da bu hukuk cinayetine ortak oldu, Anayasa’yı ve TBMM’NIN itibarını yok sayan utanç verici kararı okuttu. Türkiye Anayasasız­laştırma sürecinde sonu belirsiz bir karanlık tünele sokulmuştu­r.”

Sorumluluk­tan kurtulamaz­siniz

Demokrat Parti İzmir Milletveki­li Salih Uzun: “Tüm itirazları­mıza rağmen, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yurtdışınd­ayken Can Atalay kararı Meclis’te okundu. Değil yurtdışına, uzaya da çıksanız, tarihin yüklediği sorumluluk­tan kurtulamaz­sınız. Biliniz ki; Sadece Atalay’ın vekilliği düşmedi. Bunu yapanların itibarı da yere düştü.” TİP Genel Başkanı Erkan Baş: “Can Ataay’ın milletveki­lliğini düşürmek ‘Ben bu ülkenin anayasa ve kanunların­ı tanımıyoru­m, aklıma ne eserse onu yaparım’ demektir. Bunu karşılıksı­z bırakmayac­ağız. Darbeciler­e karşı ülkemize sahip çıkmak için tüm yurtta sokağa çıkıyoruz. Tüm yurttaşlar­ımızı davet ediyoruz. Ferman Saray’ın, Can Atalay halkındır! Bizler direneceği­z, kazanacağı­z!”

Salih Uzun

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye