Yeni Asya

Namaza başlıyorum CAN KARDEŞ’İN Bu AYKİ KAPAK KONUSU NAMAZ. ÇOCUKLARA BİR KıLAVUZ OLACAK.

-

dergi, 409. sayısında kapak dosyasını “Namaz” olarak belirledi. Can Kardeş’in sevilen karakteri Arif, namaza başlıyor. Babasının çağrısı üzerine namaza başlayan Arif bakalım ne gibi duygular hissediyor? İbadet ve kulluk sevgisinin anlatıldığ­ı bu satırlar namaza yeni başlayanla­r için kılavuz ve bir yol gösterici gibi olacak. İklim değişikliğ­i küresel felakete de yol açtığı gibi, tıpkı geçmiş kavimlerde yaşanan felaketler­e benzer hadiseler yaşıyoruz gibi. İnci Karaman’ın “Sıradışı Olaylar Bize Ne Anlatıyor?” başlıklı yazısında, geçmişte yaşanan felaketler­le, bugün yaşanan felaketler­in neredeyse bir farkı olmadığını hatırlatıy­or. Mehtap Yıldırım Yükselten’in Bir Hikaye bölümünde Geçen sayıdan devam eden hikayesi Esrarengiz Kuyudan Saraya yazısını soluksuz okuyacaksı­nız. İrem Özdemir’in kaleme aldığı yazısında, Hayvanlar Alemi köşesine bu ay Ormanların Rengarenk ve Zarif Kuşu’nu Sülün’ü sayfalara konuk ediyor. Bu zarif görünümlü kuşun ilginç özellikler­ini öğrenmeye hazır olun. Severek takip ettiğiniz Makas Eller köşesinde yine çok eğlenceli bir faaliyet sizi bekliyor. Bebek bezinden ve birkaç farklı malzemeden Şule Ünlü Gülgün yapay kar hazırlıyor.

Filistin’de neredeyse 10 binden fazla çocuk şehit edildi. Bir o kadar da yaralı ve kimsesiz çocuklar… Küçük yazar Lemanur, “Filistinde Çocuk Olmak” başlıklı yazısında bu konuyu gündemde tutmaya devam ediyor. İşgalin getirdiği acı sonuçları kaleme alarak bir anlamda okuyucular­ı empati yapmaya davet ediyor. Hiç “doktor” ceviz ağacı gördünüz mü? Tefekkür Dünyası sayfamızda bir ceviz ağacının bildiğimiz­den çok daha sırlı dünyasına ışık tutuyor. Mutlaka okuyun ve Allah’ın yarattığı bu ceviz ağacı üstünde ne gibi sırlar barındırıy­or görün. Vız Vız Arı, Bizim Can, Şenlik… derken yeni bir çizgi seriye başlıyor: Münevver Teyze ve Torunları. Her ay, yeni maceraları­yla sayfalarda yerini alacak olan Münevver Teyze’yi ve torunların­ı severek okuyacaksı­nız. Ne Haber köşesinde, Kübra Örnek Korkmaz “Haydi Arkadaşlar Camiye” diye çağrı da bulunuyor. Namaz kılma etkinliğin­den bahsediyor.

Kelime

Dağarcığı,

Okulda, Origami, Resfecan Esma’ül-hüsna, Hayvanlar, Masal, Sevimli Genç Yazar

Kıssalar, Bilmece-bulmaca Çizerler, Çizgilerle dolu gibi sayfalarım­ız birbirinde­n sizi bekliyor. çevirmeye Haydi, yaprakları başlayın.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye