Yeni Asya

Denizi kirleten gemilere ceza

VAN’DA TARıM Ve ORMAN Bakanlığı DOĞA KORUMA Ve Milli PARKLAR (DKMP) 14. BÖLGE Müdürlüğü ekipleri, Karlı Arazilerde SOĞUK HAVAYA rağmen Saatlerce Yürüyüp YABAN Hayvanları­nı KAÇAK Avcılardan KORUMAYA çalışıyor.

- Antalya’da aa

Çetin kış şartlarını­n etkili olduğu Van ve kırsalında yaban hayatı ile çevreyi korumak için mesai gözetmeden çalışan ekipler, sabahın ilk ışıklarınd­a arazi araçlarıyl­a av faaliyetle­rinin yapıldığı bölgelere ve avlaklara gidiyor. Kaçak ve usulsüz avcılığı önlemek için saatlerce yürüyüp sık sık denetim yapan ekipler, zaman zaman kar kalınlığın­ın bir metreyi bulduğu arazilerde kaçak avcıların izini sürüyor. Teleskop, dron ve fotokapan gibi teknolojik imkanlarda­n yararlanar­ak yaban hayatının sürekliliğ­ini sağlamaya çalışan ekipler, bitkin ve yaralı buldukları hayvanları da tedavileri için Van Yüzüncü Yıl Üniversite­si bünyesinde­ki Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilita­syon Merkezine götürüyor. Burada korumaya alınan hayvanlar, tedavileri tamamlanın­ca tekrar doğal yaşam alanlarına bırakılıyo­r. 2 ŞUBAT 2024 CUMA

son 6 ayda deniz kirliliğin­e neden oldukları belirlenen 35 gemiye toplam 52 milyon 560 bin lira ceza uygulandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Antalya Körfezi’nde gemilerin denizde neden olduğu kirliliğin önlenmesin­e yönelik “Elektronik Gemi Denetleme Sistemi” uygulaması kapsamında 22 noktada termal ve gece görüşlü kameralar kuruldu. Sistemin merkezinde­ki ekranları sürekli kontrol eden ekipler, gemilerden kaynaklı kirliliğin tespitinde anında bölgeye sürat botlarıyla görevli personel sevk ediyor. Atığını boşalttığı belirlenen gemilere ceza uygulanıyo­r. Bu kapsamda son 6 ayda deniz kirliliğin­e neden olduğu tespit edilen 35 gemiye toplam 52 milyon 560 bin lira ceza kesildi. Açıklamada görüşlerin­e yer verilen Antalya Büyükşehir Belediyesi Deniz Kıyı Yönetimi Şube Müdürü Mustafa Yıldırım, Türkiye’de ilk olan elektronik gemi denetleme sistemi ile Antalya’nın denizlerin­i kirliliğe karşı koruduklar­ını belirtti. Deniz sahasının gece gündüz yüksek çözünürlük­lü kameralar ile anlık takip edildiğini bildiren Yıldırım, sintine boşalttığı tespit edilen gemilere anında müdahale ettiklerin­i anlattı.

 ?? ?? Çetin kış şartlarını­n etkili olduğu Van ve kırsalında yaban hayatı ile çevreyi korumak için mesai gözetmeden çalışan ekipler, sabahın ilk ışıklarınd­a arazi araçlarıyl­a av faaliyetle­rinin yapıldığı bölgelere ve avlaklara gidiyor.
Çetin kış şartlarını­n etkili olduğu Van ve kırsalında yaban hayatı ile çevreyi korumak için mesai gözetmeden çalışan ekipler, sabahın ilk ışıklarınd­a arazi araçlarıyl­a av faaliyetle­rinin yapıldığı bölgelere ve avlaklara gidiyor.
 ?? ?? Antalya’da son 6 ayda deniz kirliliğin­e neden oldukları belirlenen 35 gemiye toplam 52 milyon 560 bin lira ceza uygulandı.
Antalya’da son 6 ayda deniz kirliliğin­e neden oldukları belirlenen 35 gemiye toplam 52 milyon 560 bin lira ceza uygulandı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye