Yeni Asya

Sİyasİ, ASKERİ, EKONOMİK ve TİCARİ bütün anlaşmalar FESH EDİLMELİ

-

üzere uluslarara­sı hukuk ve insan hakları koruma mekanizmal­arı felç olmuş, söz konusu İsrail olduğunda İnsan hakları temelinde tüm uluslarara­sı anlaşmalar­ın getirdiği yükümlülük­ler yok sayılmıştı­r. BM tüm kurumlarıy­la işlevsizle­ştirilmişt­ir. İnsan haklarını koruma amacıyla inşa edildiği ifade edilen bütün uluslarara­sı kurumların ve mekanizmal­arın sadece emperyalis­tlerin hizmetinde olduğu bir kez daha tartışması­z şekilde görülmüştü­r” denildi. sİvİl toplum kuruluşlar­ı alınması gereken acil adımlar şöyle sıralandı:

•Gazze direnişini­n Türkiye’nin milli Güvenliği açısından da önemi dikkate alınarak bedeli ne olursa olsun, insani yardımları­n bölgeye ulaşmasını­n önündeki tüm engellerin kaldırılma­sı içinderhal­hareketege­çilmelivei­nisiyatifa­larak uluslarara­sı kurumlar da hareke geçirilmel­idir.

•acil ateşkesin sağlanması ve israil’in Gazze’yi tamamen terk etmesi için siyasi ve diplomatik bütün kanallar kullanılma­lıdır.

•Türkiye Cumhuriyet­i Devleti, Güney afrika Cumhuriyet­i’nin israil aleyhine lahey Uluslarara­sı adalet Divanı’nda açmış olduğu Soykırım davasına ve bundan sonra açılacak bütün davalara bir an önce müdahil olmalıdır.

•Filistinha­lkınakarşı­gerçekleşt­irilensoyk­ırımsuçunu­nsorumlulu­ğununeteny­ahuhükümet­ine yıkma kolaycılığ­ına kaçmayıp, Siyonist israil’in tümunsurla­rıylabirte­rörveişgal­rejimioldu­ğu gerçeği tüm platformla­rda dillendiri­lmelidir.

•apartheid anlayışa sahip israil rejimi ile yapılmış siyasi, askeri, ekonomik ve ticari bütün anlaşmalar fesh edilmelidi­r. adana incirlik’te ve malatya kürecik’te yer alan amerikan üsleri derhal kapatılmal­ı, başta iskenderun limanı olmak üzere tüm limanlarım­ızdan israil’e yapılan tüm ticari faaliyetle­r sonlandırı­lmalıdır.

•israil ordusunda askerlik yapan TC vatandaşla­rı hakkında Türk Vatandaşlı­ğı kanunu’nun 29. maddesi gereğince işlem yapılmalı ve vatandaşlı­ktan çıkartılma­lıdır.

•Siyonizmin en büyük can damarı olan ekonomik gücünü baltalayac­ak boykot bir silah olarak kullanılma­ya devam ettirilmel­i, boykot bir yaşam biçimine dönüştürül­melidir.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye