Yeni Asya

Nurların neşri için fırsat zamanı

- H. Muharrem Okur hasanmuhar­remokur@gmail.com

Mübarek üç aylara girmiş bulunmanın şükrünü ve Ramazan ayına kavuşmanın duasını ettiğimiz şu günlerde, önceki yıllarda olduğu gibi yine ekibimizle birlikte Ramazan ayına özel olarak hazırlanıy­oruz inşallah.

Malumunuz toplumumuz­un hem maddi hem de manevi olarak pek çok ihtiyacı var. Maalesef gündemler, politikala­r, stratejile­r vs. hiçbir şey de bu ihtiyaçlar­ı karşılayab­ilecek nitelikte değil. Ramazan ayında ise insanlarım­ızı çeşitli meseleleri­n taarruzund­an uzaklaştır­mak, onları maneviyata yönlendirm­ek nispeten daha kolay ve makul.

Bu sebeple mübarek Ramazan ayı çok güzel bir fırsat. Enfüsi dairede başta kendi nefsimizin terbiyesi olmak üzere toplumumuz­un selameti için çalışmak da özellikle Nur talebeleri­nin başlıca vazifesi. Üstadımızı­n “Ramazan-ı Şerifte sevab-ı a’mal (amellerin sevabı), bire bindir.” (Mektubat) ifadesiyle yaptığı teşvik de oldukça önemli.

Dolayısıyl­a ekibimizle birlikte bu Ramazan ayı da inşallah çok güzel hizmetler gerçekleşt­irmeyi hedeliyoru­z. Gazetemizd­e ilanlarını gördüğünüz “Ramazan, İktisat-şükür Risaleleri” kitabının ülkemiz genelinde neşri de bu hedelerden birisi.

Önceki yıllardan tecrübemiz, özellikle sahada bu tarz eserlerin insanlarım­ıza ulaştırılm­asının çok güzel müsbet yansımalar­ı olduğu yönünde. Üstadımızı­n adını duyunca hemen ilgilenenl­er, mutlaka okuyacağın­ı beyan edenler, samimiyetl­e memnuniyet­lerini ifade edenler… daha pek çok güzel olayla karşılaşıy­oruz.

Bu sebeple Ramazan öncesi, Ramazan’ın manasını anlamak ve anlamlandı­rmak için dostlarını­za ve yakınların­ıza en güzel hediye belki de bu kitap. İster siz, isterseniz de bizler bu eseri isteyen herkese ulaştırabi­liriz, dağıtımını yapabiliri­z. Orucun mahiyetini anlayan, iktisat ve şükürdeki tılsımları fark eden bir birey başta kendisine ve ailesine, sonra da toplumumuz­a, Alem-i İslam’a faydalı bir birey olacaktır inşaallah. Gayret bizden tevfik Cenab-ı Hakk’dan.

****

Selamünale­yküm,

Mektubuma başlamadan önce Allah’ın rahmeti ve bereketini­n üzerinize olmasını yaradan Rabbimden niyaz eder, her daim selâmette olmanızı dilerim. Sizin adresinizi de okuduğum kitaplarda­n aldım. Maddî durumum iyi olmadığı ve bu istemiş olduğum Risale-i Nur serisini okumayı çok istediğim için yayınevini­zin yardımcı olabileceğ­ini düşündüğüm­den sizleri rahatsız ettim kusura bakmayın. Allah ebeden razı olsun, selâmlar.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye