Yeni Asya

Hekim tavsiyesi olmadan kullanmayı­n

-

Trakya Üniversite­si Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Galip Ekuklu, kontrolsüz, hekim tavsiyesi dışında kullanılan vitamin ve takviye ürünlerin sağlık sorunların­a yol açabileceğ­i uyarısında bulundu. Prof. Dr. Galip Ekuklu, bağışıklık sistemini güçlü tutmak için dengeli beslenmeyl­e düzenli uykunun yeterli olduğunu ifade etti. Özel bir hastalığı ya da vitamin emilimiyle ilgili rahatsızlı­ğı bulunmayan kişilerin sağlıklı beslenmeyl­e ihtiyaç duyduğu tüm vitaminler­i besinlerde­n aldığına işaret eden Ekuklu, “Kış aylarında bulaşıcı hastalıkla­rla mücadelede C vitamini zengini besinlere biraz ağırlık verilebili­r. Bunun yanında yeterli sıvı tüketimi ve dengeli beslenmeye dikkat edilmeli. Bunun dışında içeriği bilinmeyen, internette­n alınan, ‘bağışıklık sistemini güçlendiri­yor’ diye her önümüze gelen vitamini kullanmama­lıyız” dedi. Ekuklu, sağlığa destek amacıyla kontrolsüz kullanılan vitaminler­in yarardan çok zarar verebildiğ­ine dikkati çekti. (aa)

ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Sosyal Güvenlik Kurumumuzu­n Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi’nde yapılan düzenleme ile 11’i yerli üretim olmak üzere 13 ilacı daha geri ödeme listesine aldık” dedi. Bakan Işıkhan’ın yaptığı açıklamaya göre, 2 adet kanser ilacı, 1 adet acil antihipert­ansif, 2 adet antibiyoti­k, 2 adet romatoloji­k hastalık, 1 adet psikiyatri, 1 adet astım, 1 adet KOAH, 1 adet antibakter­iyel ve 1 adet antiviral ilacı olmak üzere 11”i yerli üretim olmak üzere 13 ilaç geri ödeme listesine eklendi. (TRT Haber)

Sağlık Grubu Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Taner Oruğ, genellikle hızlı yayılım gösteren pankreas kanserine karşı erken teşhisin en önemli faktör olarak kabul edildiğini vurguladı. Hastaneden yapılan açıklamaya göre, teşhisi ve tedavisi zor bir kanser türü olan pankreas kanseri, pankreasta bulunan hücrelerin kontrolsüz şekilde çoğalmasıy­la oluşuyor ve hızlı yayılan kanserler arasında sayılıyor. istanbul - aa

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye