Yeni Asya

‘Sen de cemaate yetiş!’

GENÇ YORUM DERGİSİ 2024 ŞUBAT SAYıSıNDA,“CEMAAT BİR İHTİYAÇ Mıdır? NEDEN Bu ZAMAN CEMAAT ZAMANıDıR? CEMAATLER ÜZERİNE OLAN DÜŞÜNCELER NELERDİR?” GİBİ Sorulara CEVAP Arıyor.

-

GFETHİYE AKAY

ündemi ebedî gençlik olanların dergisi Genç Yorum 2024 Şubat sayısında “Sen de cemaate yetiş!” başlığıyla okurlarıyl­a buluşuyor. Son dönemlerde dizi-filmlerin senaryolar­ı etkisiyle tekrardan gündeme gelen cemaatler-tarikatlar meselesini ele alan Genç Yorum ekibi, ilk bakışta sadece dinî bir kavram gibi algılanan cemaat kavramının aslında -topluluk halinde bulunma arzusugene­l olarak bütün insanların psikolojik ve sosyolojik bir ihtiyacı olduğu doğrusu üzerine bir sayı hazırladı. “Cemaat bir ihtiyaç mıdır? Neden bu zaman cemaat zamanıdır? Cemaatler üzerine olan düşünceler nelerdir?” gibi bir çok soruya cevabı aranan bu sayıda kapak yazıları şu şekilde:

Süleyman Kösmene: “İttihad-ı İslam’a giden yollar nasıl kesişir?”

Nesibe Ersoylu: “Cemaat bir ihtiyaç mıdır?” Mustafa Gönüllü: “Cemaatleri­n gerekliliğ­i ve ideal cemaat kavramı”

M. Said Zeki: “Cemaat ve tarikat üzerine düşünceler” Halil Çiçi: “Neden cemaat zamanı?”

Her ay olduğu gibi bu ay da Risale-i Nur Külliyatı’ndan derlenen Nurlu Yorum’da “Zaman şahsiyet ve enaniyet zamanı değil, cemaat zamanıdır” başlıklı metin ve İbrahim Özdabak’ın kaleminden çıkan karikatürü­müz de sizlerle buluşacak.

daha başka ne var?

Ekrem Donbaloğlu ve İbrahim Yasir Teğiş’in hazırladığ­ı Haber Yorum’da gündemden derlenen haberler; Şiir sayfamızda Mim Sedef ’in yazmış olduğu “Nisyan mektebi” başlıklı, Zeynep Kırmızıkay­a’nın yazmış olduğu “Bir” başlıklı, Orhan Ali Yılmaz’ın yazmış olduğu “Kış ve insan” başlıklı ve Dilruba Şimşek’in yazmış olduğu “Semaya yükselenle­r” başlıklı şiirler; Anlamlı Yorum’da Bilal Bozkurt’un “Daire-i meşrua” başlıklı çalışması okuruyla buluşmak için dergideki yerini alıyor.

sebeplerİ zorlamak

Erhan Akkaya’nın editörlüğü­ndeki Foto Yorum sayfamızda sizden gelen fotoğralar yayınlanma­ya devam ederken Eskimez Yazı’da Emine Sultan Çakır “Sebepleri zorlamak” başlıklı yazısıyla bu ay da sizlerle.

Aynı zamanda Keçeli’nin Kitaplığı’nda Eylül Vera “Eğitici Tolstoy” kitabının yorumuyla;

Feyalilace­p’te Şulenur Yaşar “Okuyalım bu hayatı!” başlıklı yazısıyla;

Farklı Yorum’da M. Fahri Utkan “Çocuk, insan ve fıtrat” başlıklı çalışmasıy­la;

Keyfince Lügat’ta Ali Hakkoymaz’ın “Baharı beklerken” başlıklı yazısıyla;

Seans Arası’nda Psk. Dan. Şeyda Sultan Zengin “Vahşetin psikolojis­i” başlıklı çalışmasıy­la;

Zihnin Çarkları’nda Caner Kut “Ses(2)” başlıklı makalesiyl­e sizlerle buluşmayı bekliyor.

 ?? ??
 ?? ?? Geleneksel Osmanlı evlerinde odalar çok işlevli olarak kullanılır­dı.
Geleneksel Osmanlı evlerinde odalar çok işlevli olarak kullanılır­dı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye