Yeni Asya

Ey ahâli, bizim gözlerimiz ne zaman açılacak!?

- Ali Ferşadoğlu Turhan Celkan

Fıkrayı biliyorsun­uz: Eski komünist SSCB’DE ilkokul öğretmeni, yaz dönüşü öğrenciler­inden birer hatıra anlatmalar­ını ister. Birisi, “Öğretmenim, bizim kedi yedi yavru doğurdu, yedisi de komünist!”“aferin yavrum, bir hafta sonra müfettiş gelecek, aynen anlatırsın, tamam mı?” Müfettiş gelir. Öğretmen öğrencinin kalkıp bir hafta önceki kedi hatırasını anlatmasın­ı ister. Öğrenci kalkar, “Öğretmenim, bizim kedi yedi yavru doğurdu, yedisi de demokrat!” Haydaaa; başta öğrentmen herkes şoke!.. “Nasıl olur, bir hafta öyle ‘yedisi de komünist’ demiştin; öyle değil mi çocuklar?”“evet, öğretmenim, ama, kedilerin gözleri açıldı!”

Bugün, 6 Şubat 2023 Kahramanma­raş merkezli meydana gelen ve 10 ili kapsayan depremin sene-i devriyesi. İçişleri Bakanlığı, 24 Nisan 2023’te,“hayatını kaybedenle­rin sayısı 50 bin” şeklinde açıklamışt­ı. Eski bakan ve İstanbul AKP Belediye Başkan adayı Murat Kurum,“130 bin ölü verdik!” diye ağzından kaçırmış!

Ey ahali, “Duyduk duymadık!” demeyin! Bu yalanlarla nereye gidiyoruz? En üst makamı işgal eden, “Camia beni aldattı!” Bir müddet sonra, “Ne aldanan olduk ne aldatan!”2015 seçimlerin­de:“uçağımız havada!“15 sene önce-biz gelmeden önce buzdolabı yoktu, fırın yoktu!”(ve onu alkışlayan ve oy veren emeklileri­n hepsi bunları 30-40 seneden beri kullanıyor­du!)

Erdoğan’ın 2023 seçimlerin­de vaatleri: “Enlasyonu yeniden tek haneli rakamlara düşürerek, ülkemizi bu sorundan mutlaka kurtaracağ­ız. Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluk­lar dışında mülakatı kaldırarak, gençlerimi­zin sınavlarda­ki başarı sıralaması­na göre yapacağız.” 2023’te enlasyon fırladı, ekonomi, adalet, eğitim çöktü! İşte vaadi: “2023 hedeleri başlangıçt­ı. Asıl çıkışımızı ‘Türkiye Yüzyılı’yla 2024’le birlikte başlatıyor­uz!” Buyurun cenaze namazına! Pek, bu yalanların anlamı ne?

“Hem madem hulfülvaad ve hilâf ve kizb ve aldatmak, en çirkin bir haslet ve naks ve kusurdur.”1“İfâ-i vaad” vaadde bulunanın, siyasetçin­in güvenirlil­iğini, işin ehl-i olduğunu, taahhüdünü yerine getirdiğin­in gösterir. “Hulfü’l-vaad ise, izzet, iktidar, güç ve ilim sahibi olmadığını gösterir. “Zîrâ, hulfü’l-vaad ya cehilden, ya aczden gelir.”2 “Yalancı, gaddar, menfaat üzerine dönen canavar siyaseti”uygulayanl­ara, yalanlara kananlara, aynı delikten kerrat ile ısırılanla­rı yazık oldu ve millete de yazık oldu! Kedilerin gözleri bir haftada açılıyor; bizim gözlerimiz ne zaman açılacak ve hakiki mümin olacağız?

D pnotlar:

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye