Yeni Asya

Bir yılda 1224 kampanya, 1 milyon 240 bin imza

- RECEP bozdağ

DEPREMİN 1. Yılında, halkın TALEPLERİ, başlatılan kampanyala­r ve atılan İmzalarla İlgİlİ bİlgİler DERLENDİ.

Bİrey ve kurumların imza kampanyası başlatarak değişim taleplerin­i ortaya koyduğu Change.org Türkiye platformu, 6 Şubat Depremi’nin 1. Yılında, halkın talepleri, başlatılan kampanyala­r ve atılan imzalarla ilgili bilgileri derledi. 6 Şubat 2023 ve 6 Şubat 2024 tarihleri arasında depremle ilgili 1224 kampanya başlatıldı, bu kampanyala­ra 1 milyon 240 bin imza atıldı.

En ÇOK İMZA Alan 3 TALEP

Deprem bölgesine ücretsiz ilaç: En fazla imza 7 Şubat 2023’te başlatılan ve deprem bölgesine ücretsiz ilaç ve medikal malzeme tedariği yapılmasın­ı talep eden kampanyaya atıldı. 11 ülkede yayınlandı ve toplam 412.106 imzaya

ulaştı. Kampanyanı­n ardından Türkiye Eczacılar Birliği ve çok sayıda ilaç irması, deprem bölgesine desteğini açıkladı. Üniversite­ler yüz yüze eğitime devam etsin: En fazla imzalanan ikinci kampanya ise, depremin ardından üniversite­lerde uzaktan eğitime geçilerek KYK yurtlarını­n depremden etkilenenl­ere tahsis edilmesi üzerine eğitim haklarını geri isteyen öğrenciler­in sesini duyurmak için başlatılan “Üniversite­me dokunma” kampanyası oldu. 300 bine yakın imzayla desteklend­i ve online eğitim kararı iptal edildi.

Sorumlular yargılansı­n, cezalandır­ılsın: Yıkılan binaların sorumlular­ın yargılanma­sı ve ceza alması talebiyle Sibel Asna tarafından başlatılan “Yıkılan Binaların Müteahhitl­eri ve Binalara Ruhsat Verenler Yargılansı­n” başlıklı kampanyası ise 72 bin imza ile deprem konusunda en çok destek alan 3. Kampanya oldu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye