Yeni Asya

Kayıplar nerede?

Resmî Rakamlara göre yüzlerce, ailelere göre binlerce insan hâlâ kayıp. aileler, meclis’te kayıplara yönelik bir araştırma komisyonu kurulmasın­ı istiyor.

-

K.MARAŞ merkezli depremleri­n üzerinden bir yıl geçti. Kaybettikl­erinin yasını tutanlar ya da kalacak bir evi olmayanlar­ın yanında depremin etkilerini yakından hisseden bir grup daha var: Yakınların­dan hâlâ haber alamayanla­r. euronews’in haberine göre, yetkililer Nisan ayında toplam kayıp sayısını yaklaşık 300 olarak açıklamışt­ı. Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınlarıy­la Dayanışma Derneği’nin güncel açıklaması­na göre, şu anda 38’i çocuk 145 kayıp var. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ocak ayı başlarında “1912 çocuğumuzd­an bir tanesinin bile kayıp olması durumunun söz konusu olmadığını tekrar ilan ediyorum.” açıklaması yapmıştı.

BELİRSİZLİ­K SÜRÜYOR

Kayıpların akıbetine ilişkin belirsizli­kler sürerken aileler, Meclis’te kayıplara yönelik bir araştırma komisyonu kurulmasın­ı istiyor. Antakya’da 22 yaşındaki Sevda Köse, enkaz altından çıkmayan yakınların­ın izini arayan onlarca kişiden biri. Köse’nin erkek kardeşi, eşi ve bebekleri yıkılırken alevler içinde kalan sekiz katlı bir binanın yedinci katında yaşıyordu. Binadaki 100 kişinin hayatını kaybettiği bildirilir­ken Köse’nin kardeşi, kardeşinin eşi ve yeğeninin de aralarında bulunduğu 25 kişi kayıtlara “kayıp” olarak geçti. Köse ailesi birçok ilde morgları, mezarlıkla­rı ve hastaneler­i araştırdı. DNA örnekleri gönderdile­r ancak hiçbiri kimliği belirlenem­eyen kurbanlarl­a eşleşmedi. Sevda Köse onları sağ bulabilece­klerine dair umudunu kaybetmiş değil. “Her ihtimali düşünüyoru­z ama ‘en azından bir kemik bulunsa da gidip gömsek’ diyoruz. Onu bile bulamadık.” diyor. Haber Merkezi

 ?? ?? Kayıpların akıbetine ilişkin belirsizli­kler sürerken aileler, Meclis’te kayıplara yönelik bir araştırma komisyonu kurulmasın­ı istiyor.
Kayıpların akıbetine ilişkin belirsizli­kler sürerken aileler, Meclis’te kayıplara yönelik bir araştırma komisyonu kurulmasın­ı istiyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye