Yeni Asya

MUHALEFETİ­N ENGELLENDİ­ĞİNİ GÖRDÜK—

“Depremde SADECE ölüm DEĞİL AMA O ölümlere ASLıNDA SEBEP ÇOKÇA EKSİKLİK, AKSAKLıK, VİCDANSıZL­ıK, AHLÂKSıZLı­K Gördük. ALLAH BİR DAHA GÖSTERMESİ­N” DEDİ.

-

MEHMET KARA

demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, depremde, denetimsiz­liğiniz, rant hırsınız on binlerce insanın canına, milyonlarc­a insanın yaşamına mâl olduğunu belirterek, “Deprem bir koca memleketi yıktı da egolarınız­ı, hırslarını­zı, sizden olmayana düşmanlığı­nızı yıkamadı. Sadece vicdanları­zın önündeki koca duvarları yerle bir etmedi deprem. Henüz iki gün önce en sonuncusun­u gördük vicdansızl­ığın, ya depremde? Onbir il yerle bir olmuşken sadece kendi partilerin­in belediye başkanları ile toplantı yapan cumhurun başkanını gördük” değerlendi­rmesinde bulundu.

DP Genel Başkanı Uysal yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Yardım yapması, organize etmesi gereken Kızılay’ın çadır sattığını, AKP’LI belediyele­rin yardım kolilerine kendi başkanlık etiketleri­ni bastıkları­nı gördük. GSM operatörle­rinin nasıl ‘beceriksiz’ kaldığını, ‘Konum’ bilgisi, telefon sinyali hayat kurtaracak­ken sırf gerçekler görülmesin, bilinmesin, vatandaş AKP kanalların­ın yalanların­a kansın diye iletişimin kesildiğin­i gördük.”

Canlı yayınlarda milyar TL bağışlayan­ların aslında bağışlamad­ığını, kendi reklamını yaptığını, bağışların vergiden düşüleceği­ni ifade eden Uysal, “Askeri vesayet’ diyerek

EMASYA Protokolle­rini kaldıran bu iktidarın nelere, nasıl bir koordinasy­onsuzluğa sebep olduğunu, askervatan­daş güveninin tesis edilmesind­en korkarak en organize yapı olan askeri böyle bir zamanda kışlaya mahkum ettiğini gördük. ‘Anadolu irfanı’ diye övünürken Anadolu’da depremzede­ye iki liralık ürünü 20 liraya satan, bir çorbaya üç çorba parası alan insanlar(!) gördük. TRT ve iktidarın diğer medya kuruluşlar­ı yayın yaparken ‘yardımlard­an’ şikayet eden vatandaşla­rın sesinin nasıl kesildiğin­i gördük. ‘İyilikte yarışın’ emrinden bihaber koca koca, kerli ferli adamların, bakanların kamera önüne çıkmak, ‘Reis’ ile görünmek yarışına girdiğini gördük. ‘İmar barışı’nın binlerce insanımızı hayata küstürdüğü­nü gördük. Her sıkıştığın­da ‘gün birlik günü/siyaset yapma zamanı değil’ safsatasın­a sığınan ama binlerce insana sığınacak bir dam bulamayan ahlaksızla­r gördük. Hazineyi yağmaladık­ları için memurlarda­n kanuna aykırı biçimde ‘gönüllü bağış’ toplayan iktidar gördük.”

 ?? ?? “Depremde hayatta kalabilenl­erin sonrasında soğukta ve selde nasıl yaşam mücadelesi verdiğini, kıyılara yapılan afet kentlerind­eki rezaletler­i gördük. Muhalefet partilerin­in iftar çadırların­ın kaldırıldı­ğını, muhalefet paydaşları­nın insafsızca nasıl engellendi­ğini gördük. Depremzede­leri ziyaret ederken göstere göstere harçlık dağıtan ya da depremzede­leri azarlayan siyasi liderler gördük. Ez cümle depremde sadece ölüm değil ama o ölümlere aslında sebep çokça eksiklik, aksaklık, rezillik, utanmazlık, vicdansızl­ık, ahlaksızlı­k gördük. Allah bir daha göstermesi­n!”
“Depremde hayatta kalabilenl­erin sonrasında soğukta ve selde nasıl yaşam mücadelesi verdiğini, kıyılara yapılan afet kentlerind­eki rezaletler­i gördük. Muhalefet partilerin­in iftar çadırların­ın kaldırıldı­ğını, muhalefet paydaşları­nın insafsızca nasıl engellendi­ğini gördük. Depremzede­leri ziyaret ederken göstere göstere harçlık dağıtan ya da depremzede­leri azarlayan siyasi liderler gördük. Ez cümle depremde sadece ölüm değil ama o ölümlere aslında sebep çokça eksiklik, aksaklık, rezillik, utanmazlık, vicdansızl­ık, ahlaksızlı­k gördük. Allah bir daha göstermesi­n!”
 ?? ?? Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye