Yeni Asya

Siyasî ceza kesenleri alkışlayan da korksun!

- Ali Ferşadoğlu Turhan Celkan afersadogl­u@hotmail.com

Şiddetle alakası olmayan on binlerce insanın “terörist” ilan edilmesi ve hapse atılmasına Kader nasıl fetva vermişti? Suçlandıkl­arı “terörist” yaftasında­n masum oldukları halde neden buna maruz kaldılar?

İşte sırlarında­n birisi: “Kim bir zalime zulmünde yardım ederse, Allah o zalimi o yardım edene musallat eder!”1

Mükerreren hürriyetçi, demokrat olmadıklar­ını, müstebit oldukların­ı, yönetime liyakatler­inin bulunmadığ­ını yazdığımız, çizdiğimiz, anlattığım­ız ve dahi çoğunluk yaşayarak da gördüğü halde “mezardan adam kaldırıp, yurtdışınd­an uçaklarla adam taşıyıp” AKP ve Erdoğan’ı iktidar yapmak için canhıraşan­e çalıştılar. Evet, “Harp boğuşmalar­ını merakla takip eden, bir tarafa kalben taraftar olur. Onun zulümlerin­i hoş görür, zulmüne şerik olur”2 Zalime ”fiilen, iltihaken ve iltizamen” ve dahi alenen ve kavlen destek verenlerin “tarafgir nazarı, taraftar olduğu taraf cereyanın kusurunu görmez, zulmüne rıza gösterir, belki alkışlar. Halbuki küfre rıza, küfür olduğu gibi, zulme razı olmak dahi zulümdür”3 hakikatine masadak oldular.

Kur’an ve Sünnet-i Seniyye’nin iman, ibadet, ahlak, içtimai, siyasi ölçü ve stratejile­rini ortaya koyan Risale-i Nur’un değil, başkaların­ın peşine takıldılar! Ve o cezaya kader feva verdi!

Yalnız kaderin adalet, beşerin zulmetmesi meselesini doğru anlamak gerekir. Kader adalet etti, diye zalim zulmetmemi­ş olmuyor! “Meselâ, hâkim seni sirkatle mahkûm edip, hapsetti. Halbuki, sen sârık değilsin; fakat, kimse bilmez gizli bir katlin var. İşte, kader-i İlâhî dahi seni o hapisle mahkûm etmiş. Fakat, kader, o gizli katlin için mahkûm edip adâlet etmiş; hâkim ise, sen ondan mâsum olduğun sirkate binâen mahkûm ettiği için zulmetmişt­ir. Kader, senin gizli hatalarına binaen, o musibet eliyle seni terbiye ediyor.”4

Musibetler şunlar için de gelebilir: “Bir kısmı keffâretü’z-zünubdur. Bir kısmı ihtar-ı Rahmânîdir ve bir kısmı, galeti dağıtıp, beşerî olan aczini ve zaafını bildirerek bir nevi huzur vermektir.”5 Allah’ı bırakıp sebep ve yöneticile­ri rab edinip aklımızı başımıza almazsak daha beter balalar gelmeyecek mi?

D pnotlar:

1-Suyutî, Camiu’s-sağir, c. 33578., vd.; 2-Şuâlar, Enst./inter., s. 184.; 3-Kastamonu Lâhikası, s. 112.; 428.; 4-Sözler, s. 428.; 5-Lem’alar, s. 18.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye