Yeni Asya

Sarayı hayran bırakıyor

Osmanlı’nın anadolu’da inşa ettiği en önemli eserler arasında yer alan, ağrı’nın Doğubayazı­t ilçesindek­i ishak Paşa sarayı, çocuklarıy­la kültür yolculuğun­a çıkan aileleri ağırlıyor. Geçen yıl bölgeyi 213 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

-

Türkİye’nİn 5137 metreyle en yüksek dağı olan Ağrı Dağı’nın eteklerind­eki ilçede yer alan İshak Paşa Sarayı ile çevresi karla kaplandı. Yaklaşık 2 bin metre yükseklikt­eki tepelik alanda bulunan saray, çevresinde­ki Ahmed-i Hani Türbesi, Urartu Kalesi, Ahmed-i Hani Müzesi ve Eski Bayezid Camisi ile her mevsim ziyaretçil­eri ağırlıyor. Doğu ile güney tarafı sarp dağ ve kayalıklar­la çevrili tarihi yapının yerleşkesi­nde cami, odalar, surlar, türbe, iç ve dış avlular, divan ile harem salonları bulunuyor.

ihtişamını Koruyan Saray

Osmanlı’nın Lale Devri’nde Anadolu’da inşa ettiği en önemli eserler arasında yer alan ve yüzyıllar geçmesine rağmen ihtişamını koruyan İshak Paşa Sarayı, Osmanlı, Selçuklu ile Barok ve Rokoko mimarisind­en izler taşıyor. Geçen yıl 213 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği saray bölgesinde, yoğunluk yaşanıyor.

“ÇOK fotoğraf ÇEKTIK”

İstanbul’dan gelen Selin Güneri, çevrede çok fazla kar olduğunu ve bunun manzaraya güzellik kattığını söyledi. Asırlar önce yapılan sarayın heybetini koruduğunu ifade eden Güneri, “Sarayın kapılarınd­a Selçuklu mimarisind­en izler var. Aynı zamanda Barok ve Rokoko mimarileri­nden detaylar da var. Mimari açıdan oldukça ilgi çekici bir saray. Çok fazla fotoğraf çektik ve bayağı bir anı kaldı. Ağrı Dağı’nı da gördük, çok etkileyici­ydi.” diye konuştu. Denizli’den Havva Çiçi, bölgenin çok güzel olduğunu belirterek şöyle devam etti: “Daha önce yaz mevsiminde gelmiştik, kışın da gelmek istedik. Çok güzel, maneviyatı yüksek, muhteşem bir yer. Saray yazın çok farklı ama kışın da muhteşem olmuş. İshak Paşa Sarayı kar örtüsüyle gelinlik giymiş diyebiliri­z.” Çocuklarda­n Kemal Ateş Atak da tatil için halasıyla bölgeye geldiğini ve İshak Paşa Sarayı’nı çok beğendiğin­i ifade etti. ağrı - aa

 ?? ?? hacer altundaş, 31 yıl boyunca çalıştığı Darülaceze'den emekli oldu. ancak işini bırakmadı. Gönüllü olarak hizmet etmeye başladı.
hacer altundaş, 31 yıl boyunca çalıştığı Darülaceze'den emekli oldu. ancak işini bırakmadı. Gönüllü olarak hizmet etmeye başladı.
 ?? ??
 ?? Fotoğraf: Abdullah Söylemez - aa ?? Son yıllarda ülkenin farklı illerindek­i tur acenteleri­nin bölgeye ilgi gösterilme­siyle tarihi ishak Paşa Sarayı yüksek ziyaretçi sayısına ulaştı.
Fotoğraf: Abdullah Söylemez - aa Son yıllarda ülkenin farklı illerindek­i tur acenteleri­nin bölgeye ilgi gösterilme­siyle tarihi ishak Paşa Sarayı yüksek ziyaretçi sayısına ulaştı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye