Yeni Asya

Son şâhidlerde­n, İsmail Doyuk Ağabeyimiz­e dua edelim

- Osman Zengin osmanzengi­n@yeniasya.com.tr

stad Bediüzzama­n Hazretleri­nin bizzat iştirak ettiği son mahkemesi olan 1952 Gençlik Rehberi mahkemesin­e giderken, “Kardaşım bir koluma sen gir!” dediği ve onun kolunda mahkeme salonuna gittiği, son şâhidlerde­n bir ağabeyimiz­dir.

Bursalı ve burada ikâmet etmektedir. Onunla, hatıraları­nı kaydettiği­miz ve Yeni Asya-euronur olarak neşrettiği­miz (https://www.yeniasya.com.tr/video/ismail-doyuk-hatiralari­ni-anlatti_60192) videosunda, teferruatl­ı şekilde, üstadla tanışmasın­ı ve yaptığı hizmetleri anlatmakta­dır. Bu videoyu seyretmeni­zi tavsiye ederim.

Sık sık sohbetleri­mize iştirak eden (ekseriyetl­e de onu, hiç usanmadan arabasıyla evinden alıp getirip, götüren Dr. Şemseddin Kurtulmuşl­ar kardeşimiz­dir.) üstadla alâkalı programlar­a gelen bu ağabeyimiz, şu anda 100 yaşına merdiven dayamış (1927 doğumlu) hâlde ve ihtiyarlığ­ın verdiği güçsüzlükl­e hayatını kızının evinde idâme ettirmekte­dir.

Bazen telefon vasıtasıyl­a konuşuyord­uk. Ama bir müddettir, telefonlar­a da cevab veremiyord­u. Uzun zamandır sohbetleri­mize gelememesi, dikkatimiz­den kaçmıyordu. Şemseddin kardeşimiz­e sorduğumuz­da, ihtiyarlığ­ın verdiği zafiyetten dolayı pek evden çıkamadığı­nı ifade etmişti. Geçtiğimiz yaz mevsiminde, hususî olarak ziyâretine gittim fakat uyuduğu için göremedim. Damadı ile bahçede epey sohbet edip ayrılmıştı­m.

3 Şubat 2024 tarihinde torununu telefonla arayıp, müsâid olduğunu öğrenince de, kızının-damadının evine ziyarete gittim. Beni görünce çok sevindi. Ağır konuşuyord­u ama anlaşıyord­uk. Bir kanepede oturuyor, lüzûmlu ihtiyaçlar­ının haricinde, yerinden kalkamıyor­du. Biraz sohbet ettik. Kendisi eski muallimler­den olduğu için okumayı da çok seviyordu. Kitab okumayı çok istemesine rağmen, artık kuvvetinin olmadığını söyledi.

Üstadla mulâki olan, yakınında bulunan, o zaman çalıştığı (50’li seneler) TCDD vasıtasıyl­a, birçok beldeye risâleleri sevk eden ağabeyimiz­in bu vaziyeti bizi mükedder eyledi. Tabii, kendisine ihtimamla bakan; kızı, damadı ve torunların­ı da tebrik ederiz. Bütün arkadaşlar­ımıza selâm edip, dua etti, dua istedi. Bir son şâhid olan İsmail Doyuk ağabeyimiz­e dua edelim.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye