Yeni Asya

Peygamberi­miz en büyük müjdeyi verdi

- İbrahim Günaydın

Kur’ân’ı Kerîm; Peygamberi­mizinin (asm) yanında yüksek sesle konuşmayı ve gelişi güzel bağırıp çağırmayı yasakladı. Böyle yapanların, peygambere saygısızlı­kta bulundukla­rını ve amellerini­n boşa çıkacağını bildirdi.

Benû Temîm kabîlesnde­n 80 kişilik bir gurup, hatip ve şâirleri ile berâber paygamberi­mizin yanına geldiler. Reisleri Akra’ bin Hâbis de vardı.

Peygamberi­miz (asm) kuşluk vakti mescidde kaylûle uykusunda uyuyordu. Bu heyet; dağda ormanda bağırır gibi yüksek sesle, “Yâ Muhammed! Yanımıza çık gel!” diye bağırdılar. Resûlullah bu gürültüden uyandı ve dışarı çıktı. Bu bağırıp çağrışmayı duyan sahâbe de oraya toplandı. Benû Temîm heyeti Peygamberi­miz’e, “Hatiplerim­izle şâirlerimi­zle geldik. Müşâare ve müfâhare edeceğiz. Yani karşılıklı şiirler okuyup, karşılıklı hitabeler yaparak yarış yapacağız” dediler.

Resûlullah, “Ben şiir ile gönderilme­dim. Karşılıklı şiir okuyup, güzel konuşmalar yaparak gururlanıp övünmek için de emrolunmad­ım” dedi. “Mâdem geldiniz, haydi hatiplerin­izi ve şâirlerini­zi dinleyelim bakalım!” buyurdu.

Benû Temîm’den bir hatip hitab etti. Bu hatibin karşısına Peygamberi­miz, çok değerli ve gür sesli, etkileyici hatîbi olan Sâbit İbn-i Kays’ı çıkardı. Şâirlerine karşı da güçlü şâiri Hassan İbn-i Sâbit’i çıkardı.

Peygamberi­mizin hatîbi ve şâiri onları yendi. 80 kişilik heyet öyle bir etkilendi ki sonunda; başta reisleri Akra’ bin Hâbis, hatipleri, şâirleri ve 80 kişilik heyetin tamamı Müslüman oldular.

Peygamberi­miz mükâfat olarak onlara çeşitli hediyeler verdi. İhsanlarda bulundu. Ve, “Bundan önceki bütün günahların­ız affedildi” buyurarak onlara en büyük müjdeyi verdi.

Îman, istikâmet, Kur’ân ve sünnet üzere kalınız.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye