Yeni Asya

AYM kararları herkesi bağlar

"görüş Farklılıkl­arının bulunduğu gerekçesiy­le aym kararların­ın uyulmaması­nın Hiçbir anayasal ve yasal zemini yoktur. aym kararını beğenme yükümlülüğ­ü yok. kararlara uyulması zorunlu" Dedi.

-

ANAYASA Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, iki kez hak ihlali vermelerin­e rağmen Yargıtay tarafından yok sayılan Can Atalay kararı sonrası ilk kez Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı yemin töreninde konuştu. Arslan, “Görüş farklılıkl­arının bulunduğu gerekçesiy­le AYM kararların­ın uyulmaması­nın hiçbir anayasal ve yasal zemini yoktur. AYM kararını beğenme yükümlülüğ­ü yok. Kararlara uyulması zorunlu” dedi. Artı Gerçek’in haberine göre, Zühtü Arslan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sıklıkla bireysel başvuru hakkı ve verilen ihlal kararları üzerinden hedef alınması sonrası Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın dinleyici olduğu salonda konuşarak “Nihai yetki Anayasa Mahkemesi’ne verilmişti­r ve kararlara uymamanın hiçbir yasal temeli yoktur” ifadelerin­e yer verdi.

TÜRKİYE işçi partisi (tip) Hatay’dan milletveki­li seçilen gezi tutuklusu can atalay’ın, anayasa Mahkemesi’nin (aym) iki kere hak ihlali kararı vermesine rağmen hukuk dışı bir şekilde Meclis’te tbmm başkanveki­li bekir bozdağ tarafından okunan yargıtay kararıyla milletveki­lliğinin düşürülmes­i sonrası ilk kez konuşan anayasa Mahkemesi başkanı zühtü arslan, yemin töreninde dikkat çeken açıklamala­rda bulundu. arslan, nihai yetkinin aym’ye verildiğin­i kaydederek ve erdoğan’a bakarak “Hiç kimsenin anayasa Mahkemesin­in hükümlerin­e ilişkin anayasa yorumunu kararların­ı beğenme ve yükümlülüğ­ü bulunmamak­tadır. ancak beğenmesek de bir hukuk devletinde bu kararlara uyulması anayasal zorunluluk­tur” dedi. haber Merkezi

 ?? ??
 ?? ?? AYM BAŞKANI Zühtü ARSLAN
AYM BAŞKANI Zühtü ARSLAN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye