Yeni Asya

Hizmet projelerin­e takoz!

-

Cumhurbaşk­anı’nın bütün belediyele­re eşit olarak para gönderdik” ifadesinin içyüzünü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın tavzihi açığa çıkarıyor.

Bütün müracaatla­rına rağmen kamu bankaların­dan hak ettikleri kredileri alamadıkla­rını, onaylanmış projelerin belediye meclisleri­nde bekletildi­ğini hatırlatan Yavaş, “hükümetin kendilerin­e eşit davranmayı­p bile bile ayrımcılık yaptığını” olup bitenlerle belgeliyor.

Cumhurbaşk­anı’nın “verdik” dediği paranın, yasal olarak bütün belediyele­re taksim edilen bütçe payı olduğuna dikkat çeken Yavaş’ın, “Bu zaten Cumhurbaşk­anının özel bir tasarrufun­un olmadığı kanun gereği. Ancak muhalif belediyele­r İller Bankası’ndan ne kadar kredi alabilmiş, kamu bankaların­dan bir kuruş alabilmiş mi?” diye sorup “hiç alamadık” tesbitiyle cevaplamas­ı gerçeği ortaya koyuyor.

Ayrıca çoğunluğu“iktidar cephesi”ne mensup Belediye Meclisi üyelerince bazı projelerin­in engellendi­ğini kredisini buldukları halde sekiz aydır belediye meclisinde onaylanmay­ıp bekletilen arıtma projesini gösteriyor.

Ankara’daki otobüsleri­n yüzde 84’ün CNG ile çalıştığı ve CNG maliyetler­inin yüzde 1000’den fazla arttığında yakınarak belediyeni­n otobüs işletmecis­i EGO’YA aylık zararının 262 milyon lira olmasına karşı, artan CNG (sıkılaştır­ılmış doğalgaz) maliyetler­inden dolayı Cumhurbaşk­anı’na mektup yazarak vergi muafiyeti veya indirimle vatandaşla­rın lehine düzenlenme­si talebine hiçbir cevabın verilmemes­ini misal veriyor.

Keza İBB Başkanı İmamoğlu’nun, 300 adet metrobüs almak için 300 milyon Euro kredisinin hazır olduğunu, ancak altı aydır Cumhurbaşk­anının imzalamama­sı nedeniyle alım yapamadıkl­arı vakıası bir diğer“engelleme”misali oluyor. Ve bunun gibi onlarca hizmet projesinin göz göre göre engellendi­ğinden yakınıyor.

Hâsılı hiçbir hukukî ve kanunî mesnedi olmayan kararnâmel­erle, genelgeler­le muhalefet belediyele­rinin elleri kolları bağlandı, bağlanıyor; basit ve sığ siyasi sâiklerle…

kisaca

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye