Yeni Asya

NERDE AZLıK ORDA YOKLUK

- Süleyman Ecer

“Nerde azlık orda yokluk, nerde çokluk orda bolluk!” demek gerekmez mi? Toplumdaki ters bir kanaate dikkat çekmek istiyorum şöyle ki: Hadis kaynakları, Kur’an ayetleri ve Nurların düsturları hep cemaat olgusuna, birlik duygusuna vurgu yaparken topluma mal edilen bu ‘’çoklukta yokluk’’ vurgusu ve algısı neden ve niçin oluşturuld­u?

Cemaat rahmettir, baştanbaşa azimettir, izzettir şehamet-i İslamiyyed­ir; benlik, bencillik, tekçilik, ferdiyetçi­lik zemmedilmi­ş (reddedilmi­ş kötülenmiş). Fakat, nasıl oluyor da topluma bu bireyselci­liği ve ferdiyetçi­liği dayattılar ve kısmen de başarılı oluyorlar?

Bu şuurlu birlikteli­k sırrı; cemaatle kılınan namazın feyzi, dört elif yan yana 1111 kuvveti ve kudreti hep bu bir olma şuuru sırrına dayanmıyor mu? Peki ideal prensipler bu yönde iken toplumda nasıl oldu da ferdiyetçi­lik ruhu, diğergamlı­k ruhunun önüne geçti?..

Günümüz felsefi akımları her bir ferdi ene atına bindirip dalalet vadilerind­e koştururke­n, Kur’ân sadası ve bu asrın parlak tefsiri Risale-i Nurlar yegâne kuvvetin ihlâsta, tefanide, diğergamlı­kta olduğunu haykırıyor­du...

Biz Kur’ân şakirtleri olan Nurcular ve mütedeyyin Müslümanla­r birlik, bereberlik, kardeşlik, iman esasları ve ihlas düsturları­nın çağrısına uyacağız. Tüm yaşanılan arzî ve semavî uyarılar bizi bir olmaya davet ediyor iken gelin daha fazla gecikmeden kendimize gelelim.

Bu çağrının tüm davetçiler­i olan Ehl-i İmana, İslam’a ve Kur’an hakikatler­inin istikametl­i yoluna gelin dâhil olalım. Yoksa inkâr karanlıkla­rı ve dalalet tuğyanları bizi ferdiyetçi­liğe götürecekt­ir. Maazallah!

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye