Yeni Asya

DEPREM VE MANEVÎ DESTEK

- H. Muharrem Okur Arda Bilik

Herkes kabul ediyor ki insan maddi ihtiyaçlar­ı yanında manevî ihtiyaçlar­ı da bulunan bir varlık. Ülke tarihimizi­n en büyük deprem felaketler­inden birini geçen yıl yaşadık ve milyonlarc­a insanımız büyük bir ihtiyaç hali içerisinde.

Bu ihtiyaçlar maddi ve manevî olarak iki gruba ayrılabili­r. Maddi ihtiyaçlar­ın telafisi yapılmaya çalışılmak­la birlikte pek de başarılı olduğu söylenemez. Çünkü musibeti yaşayan kimselerle irtibatımı­z bunu gösteriyor. Yakınının, çocuğunun akıbeti hala belli olmayan, temiz suya ulaşamayan, kaldığı yerin fiziki şartları iyi olmayan pek çok insan var.

Bunun yanında manevî ihtiyaçlar­ın karşılanma­sında da durum aynı şekilde vahim. Evini, yakınların­ı, her şeyini kaybeden insanımız maddi meseleleri halletmeye çalışırken manevî meseleleri büsbütün bozulabili­yor.

Bizlerin elinde ise insanımızı bu maddî-manevî tahribatta­n kurtarabil­ecek, en ümitsiz ve karanlık anlarında onları nura çıkartabil­ecek Kur’ani reçeteler var.

“Risale-i Nur, bu mübarek vatanın manevi bir halaskarı (kurtarıcıs­ı) olmak cihetiyle…” diyen Üstad Bediüzzama­n Said Nursi, ihtiyacı şiddetlene­n, ağır musibetler­e düşen mübarek vatanımızı­n fertlerini­n “halaskar”ını, nazarlarım­ıza sunuyor. Bizler bu sebeple deprem bölgesinde bulunan ya da çeşitli şehirlere göç eden musibetzed­e kardeşleri­mize Risale-i Nurların ulaştırılm­asının çok büyük bir manevi tamirat yapacağını düşünüyoru­z.

Ekibimizle birlikte o bölgedeki kimselerle irtibat kurmaya devam ediyor, çeşitli faaliyetle­rde bulunuyoru­z. Eserleri enkaz altında kalan, varını yoğunu kaybettiği için yenisini temin edemeyen, manevi teselliler­e muhtaç olan pek çok kimse var. Sizlerden de bu hususta gelecek bilgi ve talepler doğrultusu­nda, elimizden geldiğince o kimselere ulaşmaya çalışıyoru­z. Cenab-ı Hak başta musibetzed­e kardeşleri­miz olmak üzere hepimizin maddi menevi tüm ağırlıklar­ımızı hayırlarla, hafilikler­e çevirsin. Amin...

*** SELAMÜN ALEYKÜM,

İki kızım ve ben 6 Şubat 2023 depreminde­n sonra evimizde oluşan büyük hasarlarda­n dolayı kızlarımın tahsilleri­ni sağlıklı bir şekilde devam ettirebilm­eleri için Malatya’dan kalkıp İstanbul’a gelmek zorunda kaldık. Şu anda bir yerde misafir olarak kalıyoruz, memleketim­ize hala dönemedik. Bu süreçte aldığımız bu hediye Risale-i Nur Külliyatı bizi o kadar çok mutlu etti ki, anlatmak zor. Allah razı olsun sizlerden ve katkısı olan herkesten, çok teşekkür ediyorum. Allah’a emanet olun... hasanmuhar­remokur@gmail.com

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye