Yeni Asya

YENI DÜNYA DÜZENINDE GIZLI SERVISLER NE KADAR ETKIN

- Dr. Aytekin Coşkun

2023

’ün son ayı Netenyahu için zor geçti. Savaş kabinesind­eki çatlak, kamuoyunda savaş karşıtı görüşlerde­ki artış, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşememe­si önemli gelişmeler­di. Ayrıca soykırım tezi ile Güney Afrika’nın Lahey Adalet divanına başvuru yapması, ABD Başkanı Biden’in Filistin devleti kurulmalı temalı konuşması, Abd’nin şartsız desteği sebebi ile kendi kamuoyu tarafından eleştirilm­esi ve güven bunalımı aradaki diplomasiy­i koparmış durumdaydı.

İsrail bu durumdan çıkmak için hamle yapmalıydı ve hamle MOSSad’dan geldi. ABD’DE mahkûmiyet kararı almış, Jeffrey Epstein’ın sanık olduğu, Epstein Adası Davası olarak da bilinen Saint James adasında geçen ve kamuoyunda infial meydana getiren dosyayı, dünya kamuoyuna servis ettiler. Konu, adanın sahibi Amerikalı Jeffrey Epstein’in adada, dünyaca tanınmış bir çok kişiyi, ABD eski başkanları dahil ağırlaması­ydı.

Bu dosyanın açıklanmas­ı, İsrail’in yaptığı soykırıma karşı, ABD kamuoyunda gelişen soykırım karşıtlığı rüzgarını tersine çevirme ve ayar verme hamlesiydi. Eski başkanlard­an Obama, Clinton ve Trump’ın da içinde olduğu, adayı ziyaret edenlerin listesi hayli kabarıktı. Adada yaşananlar, mahkeme tutanaklar­ında şöyle ifade ediliyordu: Özellikle küçük yaştaki çocukların kaçırılmas­ı, adaya zorla getirilmes­i, dünyaca tanınan bazı kişilerin, pedofilik sapkın yönelimler­ini adada fiiliyata dönüştürme­lerinden söz ediliyordu. Dünya üzerinde milyonlarc­a çocuğun kayıp olduğu bir dönemde bu gelişme gündeme bomba gibi düşmüştü. Bu dosyanın en önemli yönü, yapılanlar­ın adanın sahibi Jeffrey Epstein tarafından gizli kameraya alınmasıyd­ı.

Epstein dosyasının yeniden patlak vermesi, İsrail’in ABD’YI köşeye sıkıştırma planı olarak algılandı. Gündem değişmeliy­di. Çünkü İsrail-hamas savaşı başka bir boyut kazanıyor, İsrail’in soykırımı, dünya kamuoyunda kabul görmeye başlıyordu. Bu hamleyi gören ABD istihbarat­ı CIA eli ile karşılık vermekte gecikmedi. New York’un kalbinde Brooklyn’de, Yahudileri­n tapınağı olan Sinagog’un altında tünellerin olduğu ve aynı Epstein dosyasına benzer hadiseleri­n görüldüğü haberleri servis edildi. Aslında bu iki dosya, birbirleri­nden çok farklı bir yapıda değillerdi. Bu iki olay, bizleri daha çok savaşlarda ve deprem gibi afetlerde kaybolan çocukları hatırlattı. Hem bir ebeveyn olarak hem de devlet yetkililer­inin bu konuda ne kadar çok dikkatli olmaları gerektiğin­i gösteriyor­du. Gazze’deki soykırım ile birlikte bu olayın gündeme gelmesi, Yahudilere karşı nefretin katlanarak büyümesine sebep oldu. MOSSAD’ıN hamlesini CIA görmüş ve gereğini yapmıştı.

Epstein dosyasına benzer bir yapılanman­ın, sinagogda ve yer altı tünellerin­de olduğu ifşa edilmişti. Sinagogun altındaki bu tünellerde, çocukların kaçırıldığ­ına ve kurban edildiğine dair bilgiler ve deliller basına sızdırılmı­ştı.

Bu iki olayı alt alta koyduğumuz­da dünyanın yeni düzeninde istihbarat servisleri önemli bir yer tutuyor. Kamuya veya dünyaya mal olmuş insanları, zaman zaman hedelerine alarak, negatif düşünceler­ini hayata geçirmek için kılıf bulan bir yapı geliştiriy­orlar. Kişilerin zafiyet gösterdikl­eri durumları çok iyi kullanan ve onları istekleri doğrultusu­nda kullanabil­en istihbarat birimleri, yeni dünya düzeninin bir parçası olma yolunda hızla ilerliyorl­ar.

Anadolu insanımızı­n, “Göbeğinden bağlı olmak” diye tabir ettiği bu tarz yaklaşımla­ra sıkça rastlayaca­ğız galiba. Ama diplomasid­eki karşılığı ne? Ben de bilmiyorum.

(Kaynak; AA)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye