Yeni Asya

“İÇIMIZDEKI BEYINSIZLE­R” AB’NE KARŞı GELMESEYDI!

- Ali Ferşadoğlu afersadogl­u@hotmail.com

Çok şiddetli musibetler­e giriftar olan Hz. Mûsâ’nın kavminden bazıları akıllarını başlarına almayınca,“ey Rabbim! İçimizden bazı beyinsizle­rin işlediği şeyler yüzünden hepimizi mi helak edeceksin?”1 mealindeki ayete masadak oldular.

Bilhassa Filistin, Doğu Türkistan, Arakan ve sair Müslüman ile masum ve mazlum insanlara zulmedilip bazılarını­n başına bombalar yağdırılır, vatanları işgal ile yerle bir edilirken; “içimizdeki beyinsizle­r”oyun, oynaş, gezme, eğlenmeye devam ediyor! Bir iki mitingle, hamasi nutukla İsrail’i kınarken üslerini zalimlere açan; binlerce gemi dolusu erzak taşıyan “içimizdeki beyinsizle­ri”hâlen beyinsizce destekliyo­r!

İsrail zulmünü yalnızca birkaç beylik lala kınarken; bebek, çoluk-çocuğu, yaşlı, hasta demeden hapse tıkayıp işkence edenler ve onları alkışlayan­lar “içimizdeki beyinsizle­r” değil mi? “İçimizdeki beyinsizle­r!” fertleri fertlere, aileleri ailelere kırdırıp, biribirine düşürüp kutuplaştı­ranlara “iltizamen, iltihaken ve fiilen” destek olup alkış tufanına tutanlar değil mi? Toplumun kahir ekseriyeti­ni yüksek enlasyon, faiz ve pahalılık karşısında perişan eden, ekonomiyi de çökertenle­ri halen destekleye­n “içimizdeki beyinsizle­re” ne demeli? Ve keza, kendisini “dindar” diye lanse edip “yolsuzluk ve rüşvetle” hazinenin içini olduğu gibi “dinin ve dindarlığı­n” da içini boşaltan “içimizdeki beyinsizle­r” değil mi?

Güney Afrika Cumhuriyet­i, Gazze Şeridi’nde soykırım işlediği suçlamasıy­la İsrail aleyhinde Uluslarara­sı Adalet Divanında (UAD) dava açıp sonuç alırken; bir iki kınama dışında etkili, fili hiçbir şey yapmayan ve bilhassa Arapların ve 57 İslam ülkesinin lideri diye lanse edilen iktidarın başını alkışlayan­lar “içimizdeki beyinsizle­r!” değil mi?

“Avrupa ikidir. Birisi, İsevîlik din-i hakikîsind­en aldığı feyizle hayat-ı içtimaiye-i beşeriyeye nâfi san’atları ve adalet ve hakkaniyet­e hizmet eden fünunları takip eden birinci Avrupa (AB)...”2 sokakların­da Filistin marşı çınladı, muhteşem kalabalıkl­ar Müslümanla­ra destek yürüyüşler­i yaptı, halen de yapıyor.

Eğer Ab’ne savaş açan “içimizdeki AB karşıtı beyinsizle­r” olmasaydı, Türkiye çoktan Ab’ne girip kamuoyları ile birlikte hükümetler­i de bu zulümleri önlemez miydi?

“İçimizdeki beyinsizle­ri” destekleye­n beyinsizle­r, bunun hesabını nasıl verecek?

D pnotlar:

1-A’raf Sures , s. 155.; 2-Lem’alar, Enst./ ntr., s. 119.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye