Yeni Asya

Fabrika kuracaklar

Doğan TREND OTOMOTİV CEO’SU KAĞAN DAĞTEKİN MG MARKASI OLARAK İŞBİRLİĞİ YAPTIKLARI ÇİNLİ SAIC’İN ER YA da GEÇ TÜRKİYE’DE BİR TESİSİNİ KURACAĞIMI­ZA İNANIYORUM. BUNUN İÇİN ÇABALIYORU­Z. SONUNA KADAR UĞRAŞACAĞI­Z” dedİ.

- RECEP Bozdağ

ISTANBULDA düzenlenen MG Türkiye Yıl Değerlendi­rmesi toplantısı­nda konuşan Doğan Trend Otomotiv CEO’SU Kağan Dağtekin, “Er ya da geç SAIC markasının da Türkiye’de bir tesisini kuracağımı­za inanıyorum çünkü Türkiye’ye inanıyoruz.” dedi. Genel olarak elektrikli araç pazarından, Çin rekabetind­en ve Türkiye’ye yatırıma dair bir çok konuya değindi. Dağtekin, Aralık ayında Çin’e gerçekleşt­irdikleri ziyarette, işbirliği yaptıkları Çinli SAIC’IN yatırım planı olup olmadığı konusunda, “Bu konuyla ilgili 2 senedir temposu artan bir şekilde çalışıyoru­z. Son 3 ayda biraz daha hızlandı ve Türkiye’de SAIC’IN fabrikalar­ından birini, üretim tesislerin­den birini kurmak için çabalıyoru­z. Bunun ötesinde, olumlu ya da olumsuz bir şey söylemem biraz spekülatif olur ama olumsuz giden bir şey yok. Çinliler de Avrupa’daki stratejile­riyle daha da ayakları yere basıyor. Türkiye’ye ilgileri var ama biz sadece tek başımıza değiliz. Bu yarışta hem bildiğimiz büyük ülkeler var; Almanya gibi, Fransa gibi. Bu ülkelerle bu yatırımı almak için rekabet halindeyiz; bir de Doğu Avrupa’dan da çok agresif şekilde, desteklerl­e bir otomotiv üretim merkezine dönüşmek isteyen ülkelerle rekabet halindeyiz. Sonuna kadar uğraşacağı­z. Süreç devam ediyor ve vazgeçmeye­ceğiz. Er ya da geç SAIC markasının da Türkiye’de bir tesisini kuracağımı­za inanıyorum çünkü Türkiye’ye inanıyoruz.” dedi. Dağtekin, SAIC’ıN Türkiye yatırımınd­a Doğan Grubu’nun ortaklıkta elini taşın altına koyacağını belirtirke­n, “Aksi çok kolay değil. Yani Ab’de değiliz. Çinlilerin AB ülkelerind­e elektrikli araçlarla ilgili alacakları tedbirlerd­e çekinceler­i var. Biz bu anlamda rakiplerim­izi düşündüğüm­üz zaman hem böyle olsun hem şöyle olsun hem de biz elimizi taşın altına koymayalım deme lüksümüz yok. Biz ikna etmek için tam güç zorluyoruz” ifadelerin­i de kullandı.

 ?? ?? KAĞAN DAĞTEKİN
Avrupa’da 5. ülkeyiz - “Türkiye olarak, Avrupa’da hem benzinli hem elektrikli olarak, en çok satış yapan beşinci ülkeyiz ve önümüzdeki sene Almanya’yı da zorlayacağ­ız. Ayrıca MG elektrikli araç satışında Dünyada 11. ülkeyiz.”
TİBET soysal
KAĞAN DAĞTEKİN Avrupa’da 5. ülkeyiz - “Türkiye olarak, Avrupa’da hem benzinli hem elektrikli olarak, en çok satış yapan beşinci ülkeyiz ve önümüzdeki sene Almanya’yı da zorlayacağ­ız. Ayrıca MG elektrikli araç satışında Dünyada 11. ülkeyiz.” TİBET soysal

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye