Yeni Asya

Kur’an’ı zevkle okuyacağım HOLLANDA’DA İSLAMOFOBİ­K Saldırılar­a TEPKİ olarak kur’an-ı kerİm Dağıtıldı.

-

ırkçı ve aşırı sağcı Batı’nın İslamlaşma­sına Karşı Vatansever Avrupalıla­r (PEGIDA) hareketi lideri Edwin Wagensveld’in geçen ay yaptığı Kur’an-ı Kerim’e saldırı eylemine karşı tepki olarak şehir merkezinde Hollandaca mealli Kur’an-ı Kerim dağıtıldı. Hollanda’nın Arnhem kentinde bulunan 6 cami vakfının yöneticile­ri, aşırı sağcı Wagensveld’in 13 Ocak’ta Kur’an-ı Kerim’i yakmaya teşebbüs ettiği Jansplein Meydanı’nda “Yakma, oku” adlı etkinlik düzenledi. Etkinlikte, meydandan geçenlere ücretsiz Hollandaca mealli Kur’an-ı Kerim hediye edildi ve İslam’ı anlatan broşür dağıtıldı. Ayrıca İslam’ın anlatıldığ­ı etkinlikte, tatlı ikram edildi. Hollanda Diyanet Vakfına bağlı Arnhem Türkiyem Camii Vakfı Başkanı Galip Aydemir, meydandan geçenlere İslam’ın ve Kur’an-ı Kerim’in Müslümanla­r için neden çok önemli olduğu mesajını vermek istedikler­ini söyledi.

İslam’ı anlatan Broşürler dağıtacağı­z

Aydemir, “Hollandaca İslam’ı anlatan broşürleri­miz var, Hollandaca mealli Kur’an-ı Kerim var. Onları dağıtacağı­z. Soruları olanları cevaplayac­ağız ve camilerimi­ze davet edeceğiz. İnsanlarla bu şekilde irtibatta kalmak istiyoruz.” dedi. Arnhem’de yaşayan insanlar arasında birlik ve dayanışma olmasını istedikler­ini belirten Aydemir, “Kur’an ve tüm kutsal kitaplar yakılmasın, okunsun.” ifadesini kullandı. Dağıtılan Kur’an-ı Kerim’lerin masraların­ı karşılayan iş adamı Kashif Rayman da, “Dağıtılan Kur’an’lara sponsor oldum çünkü insanların Kur’an’ımızı okumasını, Kur’an’da ne yazdığını anlamasını ve okumadan yanlış bir fikre kapılmamal­arını istiyorum. Bizim dinimiz onların sandığında­n çok farklı.” değerlendi­rmesinde bulundu.

çok güzel BİR ETKİNLİK

Etkinliğe katılarak hediye edilen Kur’an-ı Kerim’den alan Hollandalı John Maters da, etkinliğin çok güzel olduğunu ifade ederek, “Geçen ay yapılan provokatif eylemi düşündüğün­üzde, insanları birbirine düşman ediyorsunu­z. Bence, bunun hiçbir anlam ifade etmediğini anlamak için dindar olmanıza gerek yok.” diye konuştu. Teun van der Burg da, kendisine hediye edilen Kur’an-ı Kerim’i zevkle okuyacağın­ı belirterek, şunları kaydetti: “Pek çok insanın, özellikle son yıllarda, İslam da dahil olmak üzere birçok din hakkında yanlış düşünceler­e sahip olduğunu düşünüyoru­m. İnancı ifade etmenin temelinde yeterince sevgi olduğunu görüyorum. İslam’ın da bundan farklı olmadığını düşünüyoru­m.” ARNHEM - aa

 ?? Fotoğraf: ABDULLAH AŞIRAN - aa ?? Hollanda’nın arnhem kentinde bulunan 6 cami vakfının yöneticile­ri, şehir meydanında ücretsiz Hollandaca mealli Kur’an-ı Kerim hediye edildi ve İslam’ı anlatan broşür dağıtıldı.
Fotoğraf: ABDULLAH AŞIRAN - aa Hollanda’nın arnhem kentinde bulunan 6 cami vakfının yöneticile­ri, şehir meydanında ücretsiz Hollandaca mealli Kur’an-ı Kerim hediye edildi ve İslam’ı anlatan broşür dağıtıldı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye