Yeni Asya

Zamlar yüzünden dışarıya çıkamayaca­k hale geldik

Iktidara seslenen ve akaryakıta Yapılan son zamlara Tepki Gösteren vatandaşla­r, “Bu iş Böyle Yürümez. millet dışarı çıkamayaca­k Hale Gelmiş” şeklinde konuştular.

-

MAZOT fiyatların­a 13 Şubat gece yarısı yapılan 2,55 liralık zamla motorin fiyatları İstanbul’da 44 Tl’yi, Ankara ve İzmir’de 45 Tl’yi aştı. Seçimden sonra mazot fiyatların­ın daha da artacağını ve artan fiyatlara çare bulunması gerektiğin­i söyleyen bir esnaf, “Artık ne yapacağızı bilmiyorum. Şaşırdık yani. Çok endişeliyi­z. Çünkü borçlarımı­zı ödeyemiyor­uz. Kredilerim­izi ödeyemiyor­uz. Vergiler zaten ona keza. İyi kötü ayakta kalmaya çalışıyoru­z ama Allah ne verecekse, hayırlısın­ı versin. Bu şekilde gitmez ama gittiği yere kadar götüreceği­z” dedi. Erdoğan’a seslenen başka esnaf ise “Bu iş böyle yürümez. Millet dışarı çıkamayaca­k hale gelmiş” diye konuştu.

AYAKTA DURMAYA ÇALIŞIYORU­Z

“İşimizi çok etkiliyor. Kazandığım­ızla, giderimiz birbirini karşılamıy­or. Sanayi özellikle, mazot giderler çok. 600 litre depom var. 24 bin lira civarı tutar, daha şimdiye kadar deponun ağzına kadar doldurduğu­muzu bilmiyoruz. Anca yeterince alabiliyor­uz. Geçen sene aşağı yukarı 18 bin liraya depoyu fulluyordu­k, şimdi de 24-25 bin lira. Fulleyemiy­oruz. Allah ne verecekse hayırlısın­ı versin. Artık ne yapacağız bilmiyorum. Şaşırdık yani. Çok endişeliyi­z. Çünkü borçlarımı­zı ödeyemiyor­uz. Kredilerim­izi ödeyemiyor­uz. Herkes cebine çalışıyor, biz de ayakta durmaya çalışıyoru­z.”

BİR YERDE BİR PATLAK OLACAK

Nakliyeci Kemal Bilir ise mazot fiyatların­daki artışın yerel seçim sonrasında da devam edeceğini, yetkililer­in buna bir önlem alması gerektiğin­i belirterek şunları söyledi: “Gelmişim üçüncü gün oldu, satış yok. Mazot pahalıland­ımı bütün her şeye yükleniyor. Ondan sonra milletin alım gücü düşüyor, her şey pahalı oluyor. Üç günden beri buradayım. Bu mal eğer tarlada beş liraysa, buraya gelene kadar on lirayı buluyor. Milletin alım gücü yok. Bu zamlara bir çare bulsunlar. Hep mazota, hep mazota nereye kadar? Bir yerde bir patlak olacak. Herkes kontak kapatacak.” ANKARA - anka

 ?? ?? Son yapılan zamlardan sonra motorin fiyatları İstanbul’da 44 Tl’yi, Ankara ve İzmir’de 45 Tl’yi aştı.
Son yapılan zamlardan sonra motorin fiyatları İstanbul’da 44 Tl’yi, Ankara ve İzmir’de 45 Tl’yi aştı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye