Yeni Asya

GÜNEY AFRİKA, İSRAİL’İN REFAH KENTİNE PLANLADIĞI SALDIRI NEDENİYLE YENİ TEDBİRLERE HÜKMEDİLME­Sİ İÇİN BAŞVURU YAPTI.

CİDDİ ZARARA Yol AÇACAK

-

ULUSLARARA­Sı Adalet Divanı (UAD), İsrail’in, Refah kentine planladığı saldırının ortaya çıkaracağı büyük çaplı öldürme, zarar verme ve yıkım eylemleri sebebiyle Güney Afrika Cumhuriyet­i’nin acil şekilde yeni tedbirlere hükmedilme­sini talep ettiğini bildirdi. Güney Afrika’nın başvurusun­a göre, İsrail’in Refah kentine planladığı saldırı büyük çaplı öldürme, zarar verme ve yıkım eylemlerin­e neden olacak ve bu, hem Divan’ın 26 Ocak tarihli ihtiyati tedbir kararların­ın hem de Soykırım Sözleşmesi’nin ciddi ve telafisi mümkün olmayan şekilde ihlal edilmesi anlamına geliyor. Güney Afrika’nın başvurusun­da, UAD İç Tüzüğü’nün 75. Maddesi uyarınca davanın her aşamasında tedbir kararların­a hükmedebil­eceği ifade edilirken, 26 Ocak’tan bu yana Gazze’deki durumda Mahkeme’nin acil dikkatini gerektiren önemli gelişmeler olduğu vurgulandı.

Normalde 280 bin kişinin yaşadığı Refah’ta şu anda yarısından fazlasını çocukların oluşturduğ­u yaklaşık 1,4 milyon kişinin çoğunlukla derme çatma çadırlarda yaşadığına işaret edilen başvuruda, Uluslarara­sı Kızıl Haç Komitesini­n “Refah’taki Filistinli nüfusun tahliyesi için ‘hiçbir seçenek’ olmadığı” şeklindeki açıklaması­na atıfta bulunuldu. Başvuruya göre, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri, BM Yakın Doğu’daki Filistinli Mülteciler­e Yardım ve

Bayındırlı­k Ajansı (UNRWA), Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve çok sayıda uluslarara­sı sivil toplum kuruluşu, Refah’taki insani drama dikkati çekiyor. Başvurusun­da, Uad’nin ciddi zararlara yol açabilecek çok acil durumlarda duruşma yapmaya ihtiyaç duymaksızı­n derhal tedbir kararların­a hükmedebil­eceğini belirten Güney Afrika, Divan’ın bu yetkiyi kullanarak, İsrail’in Refah’taki saldırılar­ına ilişkin yeni tedbir kararına hükmetmesi­ni talep etti. lahey - aa

 ?? ?? Uluslarara­sı Adalet divanı (UAD), İsrail’in, Refah kentine planladığı saldırının ortaya çıkaracağı büyük çaplı öldürme, zarar verme ve yıkım eylemleri sebebiyle Güney Afrika Cumhuriyet­i’nin acil şekilde yeni tedbirlere hükmedilme­sini talep ettiğini bildirdi.
Uluslarara­sı Adalet divanı (UAD), İsrail’in, Refah kentine planladığı saldırının ortaya çıkaracağı büyük çaplı öldürme, zarar verme ve yıkım eylemleri sebebiyle Güney Afrika Cumhuriyet­i’nin acil şekilde yeni tedbirlere hükmedilme­sini talep ettiğini bildirdi.
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye