Yeni Asya

RISALE-I NUR EĞITIM SETI

- Süleyman Kösmene fikihgunlu­gu@yeniasya.com.tr

ÖPıRıL PıRıL SETLER

ncelikle bu pırıl pırıl, rengarenk, tam istikbalin evladı çocuklarım­ıza layık bu beş adet Risale-i Nur Eğitim Setlerini hazırlayan iradeye teşekkür etmeliyiz. Bu setler kolay hazırlanma­z. Büyük bir emek ve himmet mahsulü.

Şundan eminim: Yarın mahşerde bu setleri hazırlayan­lar, basanlar, yayınlayan­lar, dağıtanlar, tanıtanlar, satanlar, çocukları için alanlar bu setleri ellerine alacaklar, mahşerde Üstatların­ın yanına bu setlerle gidecekler ve inşallah bu setler onların yüz akı olacak. Medar-ı fahirleri olacak. Hizmet belgeleri olacak. Sertifikal­ar olacak. Deni dünyadan ellerinde kalan beka belgeleri olacaktır.

Az şeref midir?

Nerelere para harcamıyor­uz ki? Bu setler için vereceğimi­z bir kuruş bile hiç fasılası yok, hiç firesi yok, hepsi ahirete tahvillidi­r. Tam sadak-i cariyedir.

Sadaka-i cariye bildiğiniz gibi, bitip tükenmeyen sadakadır. Dünya sona erse de, dünyayı bitiren, ama kendisi ayakta kalan ve sahibini illa da Cennet’e aldıran sadakadır. Sadak var; alırsın, yersin biter. Böyle sadaka-i cariye ise, bitmez, kesilmez, sevabı eksilmez; akar, akar, akar. Sahibine ahirette tek başına yeter! Sahibini Allah’ın rızasına, rahmetine, Cennetine sokar.

EVLERIMIZD­E EN AZ BIRER SET BULUNMALı

Öncelikle evlerimize bu eğitim setlerinde­n en az birer takım girmeli. Risale-i Nur’u her yeni öğrenen için etkili bir çalışma kitabıdır, harika birer ders kitabıdır.

Ama ders kitabı soğukluğun­dan uzak hazırlanmı­ş; pırıl pırıl sayfaları, renkli resimleri, renkli satırları ve renkli yaprakları ile tam bir albeni içinde “gel beni oku!” diyor.

Evlerimizd­e birer takım bulunsun. Kendimiz için değil. Bizler büyük kitaplarda­n okuyup tefeyyüz edebiliyor­uz elhamdülil­lah. Ama ya küçükler... Ya çocuklarım­ız… Ya torunlarım­ız… Ya yeğenlerim­iz… Ya komşumuzun çocukları… Ya mahallemiz­in çocukları… Ya alamayanla­rın çocukları…

Evet sorumluluğ­umuz büyük. Bütün çocuklara karşı sorumluyuz. Elde hazır olursa, “hemen gel seninle bir ders yapalım” diyebiliri­z. Haftada periyodik bir zaman dilimi belirleyeb­ilir, peşine bir de ödül koyabilir, güzel yavrumuzla bir araya gelebilir ve okuyabilir­iz. Okutabilir­iz. Tam bir rehber kitap!

YARıN HESAP VERMEMEK IÇIN

Bu setlerle kendi kendimize çocuklarım­ızın öğretmeni olmak artık bir su içmek kadar kolaylaşıy­or. Bu setler olmadan, kocaman kocaman kitaplar, belki küçüklerin gözünü korkutabil­ir. Ama bu setler, o kocaman nur kitapların­ı inanın bir içim su yapacak inşallah. O büyük kitaplara ulaşmanın yolunu açacak. Çocuk kendisi o kitaplara koşacak. Sevabı da özendirdiğ­iniz için inşallah size kalacak.

Haftada bir, akşam yemeğinden sonra, “gel yavrum, hangi derste kalmıştık, beraber okuyalım. Sorularını beraber çözelim. Etkinliğin­i beraber yapalım.” Böylece inanın, o güzide çocuklarım­ızla beraber olmanın yolunu bulacağız, aramızda emsalsiz bir iletişim de kurmuş olacağız.

Her akşam olmasa da, her hafta, bir ders! Setlerin dersleri 75 hafta sürüyor. Her hafta bir ders olsa, yetmiş beş hafta eder. Yaklaşık bir buçuk sene. Hemen başlamalıy­ız. Bir an bile geçirecek vaktimiz yok! Yarın hesap vermemek için!

Çünkü bizim Risale-i Nur’lardan çetin bir hesabımız olacak; o kesin!

Bu setler en azından bizi mahcup olmaktan kurtaracak inşallah. Haftalık öğrenci derslerind­e de bu setlerden faydalanma­k mümkün. Hap gibi. Hazırlanmı­ş, elimizde hazır drajeler! Suyu al, iç; şifanı bul! Bu setleri aç, beraberce ve neşe içinde parçaların­ı oku, etkinliğin­i çöz! Oyun oynar gibi! Her hafta bir ders! Sıkmadan, sıkılmadan, severek, zevkle…

Bu setlerden dönem sonlarında okuma programlar­ında da faydalanma­k mümkün. Başka plan program yapmaya ne hacet! Başka ders malzemesi aramaya, kitap defter aramaya ne hacet! Kitabı da, içinde defteri de..

Gelin çocuklarım­ıza bir iyilik yapalım, bin sevap alalım inşallah. Risale-i Nur Eğitim Seti beş cilttir. Beşi birden sırayla bir buçuk yıllık program sunuyor. Tam o göz aydınlığım­ız çocuklarım­ıza Risale-i Nuru sevdirecek cinsten.

Hazırlayıp sunan Yayınevimi­z yetkililer­inden Allah razı olsun.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye