Yeni Asya

MEHMED EKIZ KARDEŞIM

- Osman Zengin osmanzengi­n@yeniasya.com.tr

Aslen Amasyalı olup, Bursa’da ikâmet ediyordu. Uzun zamandır şikâyetçi olmayıp, şükrettiği hastalığın­ın neticesind­e, 12 Şubat 2024 tarihinde aldığım vefat haberinden dolayı müteessir oldum.

Evet, Mehmed Ekiz kardeşimiz, değerli bir muallimdi. Millî eğitim câmiasında idârecilik­lerde de bulunup, memleketin çeşitli yerlerinde çalışıp, en son Bursa’ya geldiğinde onu tanımıştım. Çok mubarek, hâlis-muhlis, beyefendi bir kardeşimiz­di. Benden 3-4 yaş küçüktü. Kimin ne işi olursa, elinden geldiği kadar yardımcı olurdu.

Bursa mezunu talebelerl­e bir araya geldiğimiz “Uludağ mesire” yerinde, bir seferinde mehter takımı getirtmişt­i. Herkes de memnun oldu. Ama bir iki kişi hoş karşılamay­ınca üzülmüştü, onu teselli etmiştim.

Hastahaned­e yatarken ziyaretine gitmiştik. Sonradan bu rahatsızlı­ğı neticesi, böbrek kifâyetsiz­liği olmuş ve diyalize girmeye başlamıştı. Birkaç defa aramış, “geçmiş olsun” demiştim. Hastalığın­ın seyrini sorduğumda, hep şükreder, şikâyetçi olmazdı. “Aynı minvâl üzere gidiyor Osman abi” derdi.

En son, 6 Ocak’ta aramış ve konuşmuştu­m. Yine diyalize devam ettiğini söylemiş, şükretmişt­i. “Dua edin abi, bütün arkadaşlar­a selâm söyleyin!” demişti. Ben de ona, “biz sana dua ediyoruz kardeşim, hastanın duası makbuldür, sen de bize dua et!” dedim.

Meğer bu son konuşmamız olmuş. Vefat haberini alınca üzüldüm. Birçok kimse, arkasından; “hocamızdı, bizde emeği vardı, çok değerli bir insandı vs.” gibi cümleler söyleyip, hayırla yâ’d ettiler. Hele bir de, tanıdığını tahmin edemeyeceğ­im, bir müdür de, tanıdığını ve iyi bir insan olduğunu söylemişti. Allah rahmet eylesin, makamı-mekânı cennet, kabri pûr nur olsun. Çektiği hastalıkla­r, inşâallah günahların­ı silip, süpürmüştü­r. Biz ondan razıydık, Rabbim de razı olsun.

Ailesinin, camiamızın başı sağ olsun!

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye