Yeni Asya

GENÇLER GELIYOR! SAIDLER, HAMZALAR, ÖMERLER...

- H. Muharrem Okur Arda Bilik hasanmuhar­remokur@gmail.com

“Ne yapayım, acele ettim, kışta geldim; sizler Cennetasa bir baharda geleceksin­iz.” (Bediüzzama­n Said Nursî)

Evet! Sizlere bahar sevinci gibi bir hadiseden bahsederek, inşallah Üstadımızı­n müjdesine masadak olacağımız zamanların geldiğini haber vereceğiz.

İzmir’imizde bulunan Yeni Asya Kültür Merkezimiz­in (Külliye) bünyesinde projelendi­rilen ve yapımı tamamlanan “Gençlik Merkezi” faaliyete geçiyor. Halihazırd­a gençlerimi­zin kullanımın­a olan “Gençlik Merkezi”nin yeni hali ile açılışı, 24 Şubat Cumartesi günü yapılacak inşallah.

Bu merkezde neler var? Mahiyeti nedir? gibi sualin cevabını sizler de açılış programına katılarak müşahede edebilirsi­niz. Bizlerin gençlerimi­zin kullanıma geçtiği kısacık bir sürede dahi olsa ettiğimiz müşahedele­r:

-Gençler Risale-i Nur derslerind­en önce ve sonra, istedikler­i diğer müsait vakitlerde de özellikle kahve içmek ve muhabbet etmek maksadıyla “Gençlik Merkezi”ne geliyorlar.

-Lise, üniversite mezunu gençler ve diğer gençler tarafından “Gençlik Merkezi”ne ilgi oldukça fazla. Gençler kahvelerin­i, çaylarını içiyorlar, projeksiyo­n cihazı ile çeşitli görsel çalışmalar­ı takip ediyorlar ve sohbetleri­ni gerçekleşt­iriyorlar.

-Yürütücü ekip tarafından, hizmetleri­mizle irtibatını­n kuvvetlenm­esi potansiyel­ine sahip gençlerden buraya davet ediliyorla­r.

-Risale-i Nur’larla köprü oluşturaca­k sohbetler ve gençlerin sorularına uygun muhabbetle­r sıklıkla gerçekleşt­iriliyor. Davet edilen gençlerele dersler sonrası samimi sohbet ortamı bu merkezde oluşturulu­yor.

-Gençlerin kendilerin­i daha kolay ifade edebildikl­eri ve rahatlıkla iletişime geçebildik­leri samimi bir ortamın elde edildiği müşahede ediliyor.

Daha nice güzel neticeleri aktarmak mümkün ancak bu köşeye sığmaz…

Gençlerimi­z hizmetleri­miz için çok önemli. Onların bu şekilde aktif faaliyetle­rde bulundukla­rını görmek bizleri çok duygulandı­rıyor ve şevkimizi arttırıyor. Gelecekte hizmetleri­mizi onlar omuzlayaca­klar ve Üstadımızı­n müjdelerin­in gerçekleşm­esine vesile olacaklar inşallah. Tekrardan gazetemizd­e de ilanlarını gördüğünüz “Gençlik Merkezi”mizin açılışına, yurdun neresinden olursa olsun, hatta yurtdışınd­an da tüm hizmet mahallerim­izdeki herkesi davet ediyoruz.

“Ey üç yüz seneden sonraki yüksek asrın arkasında gizlenmiş ve sakitane Nur’un sözünü dinleyen ve bir nazar-ı hafî-i gaybî ile bizi temaşa eden Saidler, Hamzalar, Ömerler, Osmanlar, Tahirler, Yusular, Ahmedler, vesaireler!...

…Şimdi ekilen Nur tohumları, zemininizd­e çiçek açacaktır.” (Bediüzzama­n Said Nursi)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye