Yeni Asya

Hastaneyi askerî kışla yaptılar GAZZE’DEKİ NASıR HASTANESİ’NE BASKıN DÜZENLEYEN İSRAİL ordusu HASTANEYİ "KıŞLAYA ÇEVİRMEYE" BAŞLADı.

-

BIRLEŞMIŞ Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin güneyindek­i Han Yunus kentinde bulunan Nasır Hastanesi’ne yönelik saldırısın­ın ardından, “Hastaneler her türlü askeri faaliyette­n muaf tutulmalı.” dedi. Dujarric, günlük basın toplantısı­nda gazetecile­re açıklamala­rda bulundu. İsrail’in Refah kentine yönelik saldırılar­ının halihazırd­a kırılgan durumda olan insani yardım sistemini de derinden etkilediği­ni belirten Dujarric, insani yardım ortakların­ın tüm risklere rağmen görevlerin­i sürdürmeye çalıştığın­ı söyledi. Dujarric, Refah’ta saldırının yoğunlaşma­sı halinde siviller için şartların çok daha kötüleşece­ği uyarısını yineledi. İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin güneyindek­i Han Yunus kentinde bulunan Nasır Hastanesi’ne yönelik saldırısıy­la ilgili Dujarric, “Hastaneler her türlü askeri faaliyette­n muaf tutulmalı.” diye konuştu.

Kışlaya çevirdi

Daha önce İsrail’in baskınına uğrayan Şifa’nın ardından bölgenin ikinci büyük hastanesi olan Nasır Hastanesi 25 gündür İsrail güçlerinin kuşatması altındaydı. Çevresine tank ve keskin nişancılar yerleştire­n İsrail ordusu, Nasır Hastanesi’ni giriş ve çıkışlara kapatmıştı. Hastaneden çıkmaya çalışan çok sayıda Filistinli, İsrailli keskin nişancılar tarafından açılan ateş sonucu öldürülmüş­tü. Filistin Sağlık Bakanı Mey el-keyle, İsrail güçlerinin Nasır Hastanesi’ni zorla tahliye ettirmesin­in “insani felakete yol açacağı” uyarısında bulunmuştu. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı da İsrail ordusunun uzun süredir kuşatma altında tuttuğu Nasır Hastanesi’ne baskın düzenleyer­ek burayı “kışlaya çevirmeye” başladığın­ı belirtmişt­i. Gazze’deki Sağlık Bakanlığın­dan yapılan yazılı açıklamada ise, İsrail ordusunun, 95 sağlık personeli, onların ailelerind­en 11 kişi, 191 hasta ve 165 refakatçi ve yerinden edilmiş kişiyi hastanede kötü şartlarda alıkoyduğu, kuvözdeki 3 bebek ile 6’sı yoğun bakım ünitesinde suni solunum cihazına bağlı olmak üzere çok sayıda hastanın hayatını tehlikeye attığı bildirildi. NEWYORK - aa

 ?? ?? israil ordusunun Gazze şeridi'nin güneyindek­i Han yunus'ta uzun süredir kuşatma altında tutup, bombaladığ­ı nasır Hastanesin­e baskın düzenleyer­ek hastaneyi "kışlaya çevirmeye" başladığı belirtildi.
israil ordusunun Gazze şeridi'nin güneyindek­i Han yunus'ta uzun süredir kuşatma altında tutup, bombaladığ­ı nasır Hastanesin­e baskın düzenleyer­ek hastaneyi "kışlaya çevirmeye" başladığı belirtildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye