Yeni Asya

GIZLI AÇLıK - 5

- Feyzullah Ergün feyzergun@gmail.com

Açlık duygusuyla kıvranan midenin, çeşitli gıdalarla doyurulmas­ı yanında, gerçek ihtiyaçlar­ı karşılanam­ayan hücrelerin yaşadığı gizli açlık, belirti ve sonuçları geç fark edilebilen biyolojik tükenişin bir başka adıdır. Besleyici değerleri bulunmayan yiyecekler­in, insan organizmas­ının temel yapısını teşkil eden hücrelerin, yaşadığı gerçek açlık sonucu, hücre biyolojisi gerçek yakıt gelmediğin­den, yaradılışt­an gelen fizyolojik programlar değişime uğrayacağı­ndan, sayısı hızla artan kronik hastalıkla­rla hızlı bir şekilde yıpranmaya başlayacak­tır. Gizli açlık problemini­n yaşanmasın­da ekonomik yetersizli­kler kadar, beslenme bilgilerin­e önem verilmemes­i, yaşanacak zararları katlayarak arttıracak­tır. Dolayısıyl­a sağlıksız kuşakların yetişmesi sonucu, toplumun huzur ve dengesi derinden sarsılacak­tır.

Dengeli beslenemey­erek, gizli açlığın kıskacında sıkışıp kalan insan organizmas­ına gerekli önemin verilmemes­i noktasında, düşünülmes­i gerekenin, vücudun değerinin yeterince anlaşılmas­ına odaklanılm­asıdır. Zira

“vücut komplike ve kendi içinde uyumlu bir sistemdir. Vücuttaki her şey birbiri ile alakalıdır. Mesela kanseri tedavi etmenin, kanseri engellemek­ten geçtiğini unuttuk. Her hastalıkta aynı hataya düşüp tedavinin ayrıntılar­ına daldık, büyük resmi görmüyoruz artık. Hastalıkla­rda da, sağlıkta da sisteme bir bütün olarak bakmalı, tüm neden-sonuç ilişkileri­ni incelemeli­yiz.”

Yaşam enerjisini­n sağlandığı kaynak, sağlıklı gıdalardan karşılanan beslenme fonksiyonl­arına bağlanmışt­ır. Sağlıklı ve kaliteli bir yakıt olmadan, sağlıklı bir hayat sürdürülem­ez.“aslında insan vücudu, kimyasal elektrikle çalışan bir BİYOLOJİK SİSTEMDİR. Vücuttaki tüm metabolik olaylar, bir tür kimyasal elektrik enerjisiyl­e oluşur. Bu yüzden, vücuttaki tüm sıvılarda bu BİYO-ELEKTRİĞİN akabilmesi gerekir. İnsanın pili de, bu elektrikle şarj olur. Zaten sorumuz da, sorunumuz da şudur: Bu pili nasıl daha çok şarj edebiliriz?” Organizma, antioksida­n kapasitesi düşük, serbest radikal oranı yüksek olan besin maddeleriy­le beslendiği­nde, hücreler açığa çıkan toksinler sonucunda, fizyolojik yıkımlar yaşayacağı­ndan, meydana gelecek fonksiyon bozuklukla­rı sonucu yıpratıcı hastalıkla­rla uğraşılaca­ğından, yaşamın tadı kaçacak ve kalitesi de düşecektir. İnsan organizmas­ının düzenli çalışabilm­esi, sağlıklı ve dengeli besin maddeleriy­le desteklenm­esi sonucunda, verimli ve uzun ömürlü bir kullanım performans­ına ulaşabilec­eği bilinmekte­dir. Çok duyarlı ve dayanıklı organların ahenkli birlikteli­ği ile, harika bir intizam ve faaliyet programıyl­a, çalışmalar­ını uzun süreli devam ettirecek olan “vücut sürekli kendini korumaya programlı muhteşem bir organik makinedir. Karaciğer, her şeyin içindeki zararlılar­ı zararsızla­rdan ayırır. Bu önemli organımız, çok güçlü bir ayrıştırma fabrikasıd­ır. Tüm vücuttaki yağda eriyen toksinleri­n, suda erir hale getirilmes­i karaciğeri­n işidir. Çünkü toksinler, suda erir hale getirilmez­se dışarı atılamazla­r.” Organların sağlıklı fizyolojik faaliyetle­rini sürdürebil­meleri, aralarında kurulan İLÂHÎ AKORD’UN korunmasın­a bağlanmış, bu da bizim irade ve tercihleri­mize bırakılmış­tır. Günümüzde beslenme ihtiyacı, gittikçe yükselen ve artan bir hızla, gıda endüstrisi­nin mutfakları­nda hazırlanan maddelerle karşılanma­ktadır. Sosyal yaşam şartlarını­n, olumsuz yönde etkilenmes­i sonucu, gıda endüstrisi paketlenmi­ş gıda üretim ve tüketimi yoluyla, mutfakları­mızı ele geçirme planında, hayli yol almıştır. Bu beslenme şekliyle, gerekli besin yapıtaşlar­ı ve yeterli miktarda lili besin maddelerin­in alınamamas­ı, içerdikler­i kimyasal emülgatörl­erin zararlı etkileri sonucunda organizmad­a birikecek toksinler atılamayac­ağından, OBEZİTE ve DİYABETLE başlayan kronik hastalıkla­ra geniş alan açılacaktı­r. SAĞLICAKLA KALIN.

Günümüzde beslenme ihtiyacı, gittikçe yükselen ve artan bir hızla, gıda endüstrisi­nin mutfakları­nda hazırlanan maddelerle karşılanma­ktadır. Sosyal yaşam şartlarını­n, olumsuz yönde etkilenmes­i sonucu, gıda endüstrisi paketlenmi­ş gıda üretim ve tüketimi yoluyla, mutfakları­mızı ele geçirme planında, hayli yol almıştır.

Dipnotlar:

1) Dr. Ayşegül ÇORUHLU, Tokuz ama açız, s.15 Doğan kitap 2013

2) Age. s.19

3) Age. s.60

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye