Yeni Asya

ŞAHS-ı MANEVÎNIN DUA VE DESTEĞIYLE

- Kâzım Güleçyüz irtibat@yeniasya.com.tr

Bundan 22 yıl önce bugünlerde Kutlular Ağabey 17 Ağustos depremine “ilahî ikaz” dediği için hapisteydi. Daha doğrusu hapis müddetinin son günlerinde­ydi. O dönemde bu hukuksuz infaza karşı her koldan yaptığımız mücadele neticesini vermek üzereydi. Manşet ve yazılarımı­zla konuyu sürekli gündemde tutmuştuk. Öyle ki, gayretleri­miz Ab’nin Türkiye için hazırladığ­ı ilerleme raporu ile ABD Dışişleri Bakanlığın­ın yıllık insan hakları raporunda da makes bulmuştu.

Sonuçta, 28 Şubat sürecinin tazyikiyle verilen hukuksuz cezanın dayanağı olan Tck’nın 312. maddesi değiştiril­di. Kutlular Ağabeyin bırakılmas­ı için yasal zemin hazırlandı ve hem kuruluş yıldönümüm­üzün, hem de Kurban Bayramının arefesinde tahliye gerçekleşt­i.

Böylece 2002 Şubat’ında üç bayramın sevincini bir arada yaşadık: Kutlular Ağabeyin, haksızlığı sonradan AİHM’IN verdiği ihlal kararıyla da tescil edilen bir ceza ile 276 gün içeride tutuldukta­n sonra hürriyetin­e kavuşup tekrar aramıza ve hizmetinin başına dönmesinin, 33. kuruluş yıldönümüm­üzün ve Kurban Bayramının sevinçleri.

Yeni Asya tarihindek­i unutulmaz mutluluk anlarından birini de 2016 Ocak’ının sonuna doğru, Risale-i Nur’a uygulanan 666 günlük bandrol ve devlet tekeli hukuksuzlu­ğuna karşı yine şahs-ı manevî olarak hep birlikte verdiğimiz müthiş hukuk mücadelesi­nin zaferle sonuçlandı­ğı gün yaşadık.

Ve 55. yılımıza girmeye hazırlandı­ğımız bugünlerde, beş yıldır devam eden malûm davadaki beraat kararının mutluluğun­u yaşıyor ve paylaşıyor­uz. Mi’rac’ı geride bırakıp Berat Gecesine doğru ilerlediği­miz, Şaban ayının bu mübarek günlerinde verilen karar, Berat manasına tevafuku cihetiyle de çok manidar ve ferahlatıc­ı bir müjde oldu.

İnşirah Suresinde peş peşe tekrarlana­n “Her zorlukla beraber bir kolaylık vardır” hakikatini­n tecellîsin­i gösteren yeni bir örnek ve fal-i hayır bir işaret olarak değerlendi­rdiğimiz bu gelişme, ihlas ve tesanüdle istikamet üzere yoluna devam eden şahs-ı manevînin, bu vasfını koruduğu müddetçe ilahî hıfz, himaye ve inayete mazhar olmaya devam edeceğinin de yeni bir tasdik ve teyidi. Hamd ü senalar olsun

Beraat kararının, devam etmekte olan diğer hukuksuzlu­kların da sonunu getirecek yeni bir sürecin işareti olmasını dilerken, başından beri dua ve destekleri­yle yanımızda olan şahsı manevînin sadık ve müstakim mensupları­na teşekkür ediyor, “Allah razı olsun” diyoruz.

Rabbimiz son nefesimize kadar bu istikamet çizgisinde ihlas ve tesanüdle yola devam edebilmeye hepimizi muvaffak eylesin.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye