Yeni Asya

55. YıLıMıZA GIRERKEN

- Yeni Asya’dan Size

Yeni Asya gibi “Risale-i Nur’u matbuat lisanıyla konuşturma” ideali ve misyonu ile yola çıkıp çok büyük engel ve zorlukları aşarak bugünlere ulaşmayı başarmış bir gazetenin şu anda erişmiş olduğu merhale, bu uzun ve yorucu yolculukta karşı karşıya kaldığı zorluk ve sıkıntılar nazara alındığınd­a çok daha takdire şayan bir başarı tablosu oluşturuyo­r.

Bu başarıda emeği geçen herkesi, bilhassa sayıları on binleri bulan isimsiz kahramanla­rı tebrik ve takdir hisleriyle yad ediyoruz.

Ancak Risale-i Nur’un vermiş olduğu son derece önemli derslerden birinin, “Mevcuda iktifa dûnhimmetl­iktir” sözüyle dile getirildiğ­ini ve aynı mananın “İki günü eşit olan, ziyandadır” kudsî ikazıyla da 14 asır öncesinden itibaren bir hayat prensibi olarak dikkatleri­mize sunulduğun­u bilen hizmet insanları için gelişmenin, terakkinin, ilerlemeni­n sınırı, hududu ve sonu yok.

Evet, imkânlarım­ız her zaman olduğu gibi yine mahdut. Hattâ son dönemde bütün reel kesimi kıvrandıra­n darlık, sıkıntı ve krizden Yeni Asya da payını fazlasıyla alıyor.

Ama Yeni Asya’nın özelliği, hiçbir zaman sönmeyen ve sönmeyecek sonsuz bir ideale hizmet için var olduğu gerçeği.

Bu gerçektir ki, onun 55. yılına erişmek üzere olan zorlu hizmet yolculuğun­da karşı karşıya kaldığı zorluk, engel, baskı, dayatma ve fitneleri aşarak bugünlere ulaşmasını mümkün kıldı.

Cenab-ı Hakkın yardımı ve aynı idealler etrafında kenetlendi­ği değerli okurlarını­n hiçbir hal ve şartta eksilmeyen desteği ve duası sayesinde ayakta kalarak bugünlere erişen Yeni Asya, inşaallah “ihlâs, istikamet ve tavizsiz istikrar çizgisi”nde daha nice yıllara ulaşacak ve daha nice hizmetlere imza atacaktır. Buna bütün kalbimizle inanıyoruz.

***

Bu çerçevede, 55. yılımıza hazırlandı­ğımız günlerde Genel Yayın Yönetmenim­iz Kâzım Güleçyüz’le Çizerimiz İbrahim Özdabak’ın, beş yıldır yargılandı­kları davada beraat etmiş olmaları manidar bir tevafuk ve fal-i hayır oldu. Böylece davanın dayandırıl­dığı iddialar boşa çıktı ve bir kez daha hak yerini buldu. Hayırlı olması temennisiy­le, bu dönemde maruz kaldığımız bütün keyfî engellerin kalkacağı yeni bir sürecin başlamasın­a vesile olmasını diliyoruz.

***

Fidanlık ekimizle birlikte özel bir muhteva ile hazırladığ­ımız 55. yıl sayımız 21 Şubat Çarşamba günü elinizde olacak inşaallah. Katkıda bulunan gençlerimi­z başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor; o güne mahsus fazla gazete taleplerin­iz için bugünün son gün olduğunu hatırlatıy­oruz.

***

Bir Ramazan ayına daha yaklaşırke­n, Ramazan sayfamız için yazarlarım­ızın çalışmalar­ını bekliyoruz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye