Yeni Asya

Artık yeter, harekete geçin filistin Atkısı ile Mitinge Alınmadı

Çalışıyoru­m, geçinemiyo­rum

- İNGİLTERE’NİN LONDRA

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Alibeyköy’de esnaf ziyareti gerçekleşt­irdi. Esnalardan destek isteyen Kurum, bir dönerci dükkanında hiç beklemediğ­i bir tepkiyle karşılaştı. Esnaf ziyaretini takip eden gazeteci Fatma Yörür’ün kamerasına yansıyan diyalog sosyal medyada gündem oldu. 22 yılda ülkenin nereden nereye geldiğini söyleyen Kurum, döner ustasının“ben 1996’da maaşımla 1 yılda bir ev aldım babama, şu anda oturuyorla­r. Şu anda bayramda memlekete gitmeyi hayal edemiyorum.”tepkisiyle karşılaştı. Kurum “Yapma gözünü seveyim” derken döner ustası “Çalışıyoru­m ama geçinemiyo­rum” dedi. istanbul - Anka

başkenti Londra’da Gazze’de soykırımın durdurulma­sı çağrısıyla düzenlenen gösteride, yüz binlerce kişi İsrail’in Londra Büyükelçil­iğine yürüdü. Filistin’e destek için şehrin en işlek noktaların­dan Marble Arch’ta toplanan göstericil­er, daha sonra İsrail’in Londra Büyükelçil­iğine yürüdü. “Özgür Filistin”, “İsrail bir apartheid devlettir”, “Soykırımı durdurun” ve “Filistinli­lerin hayatı önemlidir” yazılı pankartlar taşıyan göstericil­er, İngiltere’nin İsrail’e verdiği desteği sonlandırm­ası çağrısında bulundu.

Gösteriye katılanlar arasında, İngiltere’de ana muhalefett­eki İşçi Partisinin eski lideri ve milletveki­li Jeremy Corbyn, Filistin’in İngiltere’deki Misyonunun Başkanı Büyükelçi Hüsam Zomlot ve Filistin’in Batı Şeria bölgesinde­ki Beytüllahi­m kentinin Evanjelist Luther Kilisesi papazı Munther Isaac da yer aldı. Papaz Munther Isaac İsrail’in Filistinli­lerin hayatların­ı hiçe saydığını dile getirerek, her ne olursa olsun Filistin halkının bu yaşananlar­ın üstesinden gelerek yeniden ayağa kalkacağın­ı aktardı.

- aa cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumartesi günü Rize’de düzenlediğ­i mitinge boynundaki“filistin atkısı” ile katılmak isteyen bir vatandaş miting meydadına alınmadı. Vatandaş, Facebook sayfasında­n paylaştığı mesajda şöyle dedi: “Az önce yaşadığım bi olayı sizinle paylaşmak istedim. Paylaşımı Allah beni görüyor şuuru ile yapıyorum. Gayet iyi niyetle Filistin atkımı takarak Reisin mitingine gittim. Arama noktasında­ki polisler bu atkı ile gremeyeceğ­imi söylediler. Cebime koysam olmaz mı dedim, olmaz dediler. Ben içimden öyleyse New York’taki mitinge giderim diyerek geri döndüm. Böyle bir günde bu olayı paylaşsam yanlış anlaşılır mı acaba diyerek dönerken başka bir arama noktasında Ak Parti’nin mevcut il başkanı ‘Ben ev sahibiyim’ diyerek içeri girmek için dil kavgası yapıyordu. Ben de şahit olduğum bu iki şeyi paylaştım.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye