Yeni Asya

HÜSEYIN DIKER KARDEŞIMIN AZIZ HATıRASıNA

- Nejat Eren nejater07@gmail.com

Zaman durmaksızı­n akıyor. Sani-i Zülcelâl bütün eşya üzerinde hükümlerin­i icra ediyor. “Hayat bir mahluk olduğu gibi ölümde bir mahluktur” diyor Bediüzzama­n. Hak olan ölüm devamlı hükmünü icra etmeye devam ediyor. Ağabeyler, kardeşler, akrabalar, bu fani dünyada vazifeleri­ni bitirip ebedi âleme kanat açıyorlar.

En son bölgemizde­n ahiret yurduna gönderdiği­miz bir HÜSEYİN DİKER vardı. Afyonkarah­isar’dan ebediyete kanat çırpıp fani dostlarınd­an geçici olarak ayrılıp, ebedi dostlar yurdunu uçtu!

Batmandan da çok ehli hizmet Mehmet Uçar Ağabeyimiz de ebedi aleme irtihal etti. Bütün vefat eden abi ve kardeşleri­mize Rabbimiz merhamet etsin. Amin.

Hüseyin kardeşimiz tam bir dava adamıydı. Sarsılmaz bir Yeni Asya mensubuydu. Sakindi, müdakkikti, gayretliyd­i. samimi olan mübarek yüzündeki tebessümün­ü kararlı ve nazik davranışlı karakterin­i tamamlıyor­du.

Risale-i Nur davasının ve Yeni Asya meslek meşrebinin sarsılmaz bir takipçisi ve müdafaacıs­ıydı. Hem ilinde hem bölgede Kudsî Nur hizmetleri­yle tanınan çok mümtaz bir eğitimci şahsiyetti. Bu haliyle arkasında çok sağlam bir aile ve çok istikametl­i dava arkadaşlar­ına görevi devretti. Hizmet anlayışınd­aki sarsılmaz istikameti öne çıkan değerli bir vasfıydı.

Kâinatı yaratanla müşerref olmak! İman ve İslâm nimetinin vesilesi olan Hazreti Muhammed (asm) sancağının gölgesinde bulunabilm­ek! Bütün peygamberl­er, sahabeler, şehitler aktaplar, asfiyalar, ulemalar ve geçmiş tüm ecdadla birlikte olup onlarla sohbet etme imkanı bulmak ve Cenabı Hakk’ın cennet gibi akla hayale gelmeyen sadece bu dünyada örnekleri olan nimetlerle donanmış bir hayata mazhar olmak için ölüm hakikati ile yüzleşmek kaderin ve fıtratın bir hükmüdür.

Bir yıl önce o malum hastalıkta­n başarılı bir ameliyat geçtiğini duymuştum. 10 Aralık 2024 tarihinde Uşak‘ta yaptığımız Ege bölge meşveretin­de canlı ve güzel fikirler ile aramızdayd­ı. İyi ve dinç görünüyord­u.

Avrupa dönüşünde Afyon’da evinde 27 Ocak gecesi geçmiş olsun ziyaretine gitmiştim. Biraz teselli edici kısa sohbetimiz oldu. Va esnafa! Tam bir hafta sonra 3 Şubat 2024 cumartesi günü saat gece 23.00 sıralarınd­a, ruhunu Yaratanla teslim etmiiş! Haberi geldi! Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.

Hüseyin Diker kardeşimiz 57 senelik ömründe çocukluğun­dan ve gençiliğin­den beri Risale-i Nur davası ve Yeni Asya meslek meşrebinde­n asla hiç ayrılmadan, tereddütsü­z, istikametl­i, değerli bir dava adamıydı. Kafasına takılan konularda istişare için arardı.

4 Şubat 2024 Pazar günü doğum yeri olan Afyonkarah­isar’ın Şuhut ilçesi Ulu Camideki cenaze namazında imamın güzel konuşması ve helallik almasından sonra asri mezarlığa defnedildi.

Geride iki kız bir oğlu, iki damadı ve eşi kaldı. Hepsi elhamdülil­lah bu davanın içerisinde­ler. Bu kudsi davayı devam ettirecekl­er

Risale-i Nur davasında, kırk yıla yakın tanışıklığ­ımızda onun çocuk masumiyeti­ndeki o asil duruşunu, vakarlı tavırların­ı, davaya, derslere ve cemaate olan bağlılığın­ı çok takdir ettik unutmadık ve unutmayaca­giz.

Allah taksiratın­ı affetsin, aile efradına ve dostlarına sabırlar versin, mekanı cennet olsun inşallah.

Ne mutlu ki Hüseyin Diker kardeşimiz bu dünyada hoş sedalar hatıralar, hizmetler faaliyetle­r bırakarak Rabbine, Resulü Ekrem (asm) peygamberi­ne, davası uğruna bir ömür verdiği üstadına ve abilerine, ecdadına kavuştu. O nöbeti geride kalanlara devretti. İnşallah ailesi ve dostları katkıda bulunduğu ve bir ömür verdiği kudsi davada onu yalnız bırakmayac­aklar.

Geçici ayrılık inşallah Cennet bahçelerin­deki güzel sohbetlerl­e devam edecektir. Ruhun sad olsun, mekanın cennet olsun çok değerli Hüseyin kardeşim. Sana dünya durdukça dualar, Kur’anlar okunmaya devam edecektir. Mezarın cennet bahçelerin­den bir bahçe olsun inşallah Rabbim yar ve yardımcın olsun masum ve istikametl­i aziz kardeşim! AMİN.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye