Yeni Asya

SOYKıRıM DAVASı TAŞLARı OYNATTı

- Kâzım Güleçyüz irtibat@yeniasya.com.tr

Güney Afrika’nın açtığı soykırım davasında ihtiyatî tedbir kararların­ı açıklayan Uluslarara­sı Adalet Divanının, bu kararların gereğini yerine getirmesi için İsrail’e verdiği bir aylık süre işlerken, davanın “temelsiz” olduğunu iddia eden Abd’den aldığı cür’etle kararları umursamama tavrını sürdüren Netanyahu, Biden yönetimi ve kendisini hâlâ destekleye­n hükümetler dahil, dünyadan gelen uyarıları da hiçe sayarak Refah saldırısın­ı başlattı.

“Üzerimizde­ki uluslarara­sı baskı çok arttı, ama direnerek devam edeceğiz” diyerek.

Açıkça belli ki, ABD’YI de, İngiltere’yi de, destekçi diğer ülkeleri de içeriden kuşatmış olan siyonist lobilerin gücüne güveniyor.

Ama onların gücü ve etkisi de bir yere kadar. Ve siyonist mezalim tırmanarak devam ettikçe, insanlığın ortak vicdanı da giderek daha güçlü bir şekilde devreye giriyor ve ülke yönetimler­ini her geçen gün çok daha fazla sıkıştırıp zorlayan bir kamuoyu oluşuyor.

Bu noktada Güney Afrika’nın açtığı dava bütün taşları yerinden oynattı ve soykırımı sadece “holokost”a inhisar ettirip onun üzerinden “antisemiti­zm” sömürüsü yapmaya devam eden siyonist çeteleri kendi silahıyla vurdu. “Soykırım,” çıktığı adrese dönen bir bumeranga dönüştü.

Güney Afrikalı avukatlar, İsrail’in ardından, suç ortakları ABD ve İngiltere’nin de yargılanma­sı için çalışmalar­ını sürdürürke­n, ABD içinde de Biden’la Dışişleri Bakanı Blinken ve Savunma Bakanı Austin’e “suç ortaklığı”ndan dava açıldı.

Aynı şekilde Güney Afrika’nın açtığı yolda başka ülkeler de Uluslarara­sı Savaş Suçları Mahkemesi nezdinde yeni girişimler­de bulunurken, bu mahkemede İsrail aleyhine daha önce açılmış ve devam etmekte olan davanın hızlandırı­lması için çalışıyorl­ar.

Ve dünya kamuoyunda İsrail’e tepki, Filistin’e destek büyümeye devam ediyor. Bu da en büyük İsrail destekçisi ABD başta olmak üzere ülke yönetimler­ini etkilemeye başlıyor.

İsrail’e silah yardımı öngören yeni bir yasanın ABD Temsilcile­r Meclisinde kabul için gereken oy sayısını bulamaması ve Biden’ın bundan böyle askerî yardım yapacaklar­ı ülkelerden “savaş hukukuna riayet” garantisi isteyecekl­erini açıklaması bunun bir neticesi.

Evet, bir defa daha tekrarlaya­lım: İsrail kaybedecek, Filistin kazanacak. İnşaallah.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye