Yeni Asya

Bir gencin hissettikl­eri

-

YYUSUF KEREM AKÇA

eni Asya gazetemizi­n 55. yılına girmiş bulunuyoru­z. Benim geçmişin tahlilini yapacak kadar büyük bir yaşım ve tecrübem yok, ama bu zorlu, istikametl­i, muhteşem geçmişin 20 yılına şahit oldum. Bunun için bu tarihî yolculuğun tamamına bizzat şahit olan dedemi de yanıma alarak duygularım­ı paylaşmak istiyorum.

Muhterem dedem, Risale-i Nur’u Yeni Asya cemaati ile tanımış ve ben ise bu geçmişin içinden gelmiş birisinin gölgesinde büyümenin mutluluğu içerisinde­yim.

Dedemin, cemaatimiz­in ve gazetemizi­n günümüze kadar olan durumundan yer yer bahsetmesi ve Yeni Asya gazetesini—çizgisinde­n ve misyonunda­n hiç şaşmamış bir şekilde gazetemizi—kendi malı gibi kabul etmesinden gidilen bu güzel yolun ne kadar ehemmiyetl­i olduğunu daha iyi anlıyorum.

Dedem her gün gelen gazeteyi eline alır, baştan son sayfasına kadar her satırı bir bir , bazen de sesli okuyarak bizim de istifade etmemizi sağlardı. O günler benim hayatımda önemli bir yer tutmaktadı­r. Ben de şimdilik onlardan uzakta, ama cemaatin ve gazetemin dairesinde aynı minvalde yürüyorum, yürümeye çalışıyoru­m inşallah.

Benim gözümde Yeni Asya gazetesi, evimize her gün gelen bir allame gibi günlük haberleri demokratik bir tavırla anlatan, kâh gerçekleri korkusuzca haykıran kâh imanımızı kuvvetlend­iren manevî bir zât olmuştur.

Yeni Asya gazetemizd­eki yazarların da Üstadımızı­n tabiriyle bir vücudun azaları olmuş, böyle ihlaslı, manevî anlamda büyük bir vücudu daha kimse selb edememiş ve edemeyecek de.

Ayrıca misyonunda­n, istikameti­nden, ihlasından hiç ödün vermemiş tek gazete oluşu da beni çok etkilemişt­ir.

Özellikle gazetemizi­n nadide bölümlerde­n birisi de ‘lahika’ sayfası… Sanki her gün Üstadım Bediüzzama­n Said Nursî benimle konuşuyorm­uş gibi, bu coşkulu duyguyu her gazeteyi elime aldığımda hissediyor­um.

Ben de Yeni Asya Fidanlık ekimizin “sağlık” sayfasında da nacizane yazılarımı yazmaya çalışıyoru­m; yararlı, bilgilendi­rici oluyordur inşallah.

Daha yazılacak çok şey var…

Son olarak şunu diyebiliri­m ki Yeni Asya cemaatinin genç bir üyesi olmanın mutluluğun­u yaşıyorum.

Büyüklerim­e; sizlerin bizim için, iman için, İslam için gösterdiği­niz çabayı bu meşakkatli yolda ayak izlerinizi takip edeceğime başta Üstadımıza, Zübeyir ve Kutlular ağabeyleri­mize söz veriyorum. Mekânları cennet, ruhları şâd olsun. Nice 55 yıllara inşallah!

Muhabbetle, Fidanlık’la kalın…

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye