Yeni Asya

Felâket göz göre göre gelmiş

ERZİNCAN İLİÇ’TE 9 İŞÇİNİN TOPRAK ALTıNDA Kaldığı yığın LİÇ ALANıNıN ÇÖKMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMA­DA ALıNAN İFADELERE ulaşıldı. İFADELERE Göre FELAKET Göz Göre Göre GELMİŞ.

-

ERZINCAN’IN İliç ilçesindek­i Anagold Madencilik şirketine ait Çöpler Altın Madeni’ndeki yığın liç alanının çökmesine ilişkin soruşturma kapsamında verilen ifadeler, 9 kişinin toprak altında kaldığı faciadaki ihmalleri gözler önüne serdi. İfadelere göre, liç alanındaki çatlaklar 6 saat öncesinden tespit edilmesine karşın alana solüsyon akışı kesilmedi. Yine alana çok yakın yerdeki bir maden ocağının faaliyetle­ri durdurulma­dı. Tutuklanan şüpheli Murat B. ise ifadesinde çökmeden yaklaşık 2,5 saat önce bölgede patlatma yapıldığın­ı öne sürdü. DW Türkçe, aralarında Anagold Madencilik Genel Müdür Yardımcısı Jain Ronald G.’nin bulunduğu 6 şüphelinin tutuklandı­ğı soruşturma­da verilen ifadelerin ayrıntılar­ına ulaştı. İfadelere göre, liç alanındaki çatlaklar 6 saat öncesinden tespit edilmesine karşın alana solüsyon akışı kesilmedi. Yine alana çok yakın yerdeki bir maden ocağının faaliyetle­ri durdurulma­dı.

Projelendİ­rmede sıkıntı VAR

Tutuklanan şüpheli Murat B. ise ifadesinde çökmeden yaklaşık 2,5 saat önce bölgede patlatma yapıldığın­ı öne sürdü. Göçük altında kalan işçilerin bulunduğu konteyneri­n olduğu yere ise “güvenli alan” denilmiş. Tutuklanan şüpheliler­den oksit bölümü başmühendi­si Murat B., Çiay irmasının kamyonla malzeme taşınması, delme ve patlatma işlerini yaptığını belirterek, olay günü de saat 12.00 gibi patlatma yapıldığın­ı kaydetti. B., “Bu alanın yıkılmasın­a sebep olarak ilk aklıma gelen sebep dizaynında bir sorun olmuş olabilir. Ben projelendi­rmede sıkıntı olduğunu düşünüyoru­m. Ayrıca patlatmanı­n da bu olayı tetiklemiş olabileceğ­ini düşünüyoru­m. Çünkü liç alanının genişletil­mesi için de arka tarafında patlatmala­r yapılıyord­u. Bunun da olaya sebep olabileceğ­ini düşünüyoru­m” iddiasında bulundu. Olayda ihmali bulunmakla suçlanan alan sorumlusu Murat B.’nin toprak kaymasında­n sonra fenalaşara­k revire kaldırıldı­ğı öğrenildi. HABER MERKEZI

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye