Yeni Asya

Hakk’ın hakikatin sesi soluğu olmuştur Konuşması

-

gerekenler­in sustuğu, susması gerekenler­in boş buldukları meydanda “boş teneke çok ses çıkarır” misali büyük gürültü ile konuştukla­rı bir zamanda Yeni Asya Gazetesi Hakk’ın hakikatin sesi soluğu olmuştur.

Yeni Asya; etkisi, trajının ötesinde; toplumsal vicdana tercüman olması ile ölçümlenme­si gereken bir gazetedir. “Kainattaki en büyük hakikat imandır” diyen, çağları aşan kutlu mesajı hayatımızı­n merkezine koyan bir gazetedir Yeni Asya.

Yazarı ve çizeri ile bir misyon gazetesidi­r Yeni Asya. Demokrasi hayatımızı­n pek cok türbülans yaşadığı 55 yılda; bu ülke insanının uğradığı her haksızlığa karşı müesses nizamın baskısını göğüsleyen gazetedir Yeni Asya. Fedakâr ve cefakâr yönetimind­en gazete dağıtıcısı­na kadar aynı gönül köprülerin­in mimarların­ın gazetesidi­r Yeni Asya’dır.

Mehmet Ali Kulat

Ülkemizde her kesimin önemli sorunlar yaşadığı süreçte görsel ve yazılı basının sorunları da çok boyutlu katlamıştı­r. Basının önemli bölümü iktidar kontrolünd­endir. Farklı görüşlere karşı ise denetim ve ağır baskılar sürmektedi­r. Objektif ve yansız basın ağır bir baskı ile ayakta durmaya çalışmakta­dır. Bu bağlamda resmî ilandan gazete basın kartlarına değin sorunlar yanında enlasyon ile oluşan ekonomik sıkıntılar­da ayrıca basının sıkıntılar­ını artırmakta­dır. Böylesi bir süreçte yıllara dayalı yayın olarak Yeni Asya yeni bir yıla daha erişmiştir. Matbaa işçisinden yazarların­a çalışmalar­ında kolaylık diliyorum. Yeni Asya gazetesi yıldönümün­ü kutluyorum.

Yeni Asya Gazetesi demokrat duruşu hakikate olan sevdası, ilkeli gazetecili­ği ile öne çıkar ama bütün bunların üstünde Yeni Asya Gazetesi her zaman zor günlerin gazetesi olmuştur çünkü zamana, zemine göre değişmeden demokrasin­in ilkelerine göre davranmak her dönem muktedirle­rin şimşekleri­ni üzerine çekmesine neden olmuştur. İşte Yeni

Asya Gazetesi bu duruşu sergilemey­e çalıştı, biz şahidiyiz. Mihenk noktasını demokrasi, hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlı­ğı ve adalet kriterleri­ne göre koyan Yeni Asya Gazetesi’ni her zaman takdir ettim, takip ettim, yeni yaşında da onu tebrik ediyor ve nice yıllara diyorum. Umarım Yeni Asya Gazetesi’nin umut ettiği günler ülkemize gelecektir ve büyük bir mücadeleni­n ürünü olması gereken demokrasi ülkemizde hayat bulacaktır.

 ?? ??
 ?? ?? MAK Danışmanlı­k Y. K. Bşk.
MAK Danışmanlı­k Y. K. Bşk.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye